ULTIMA zi de negocieri pentru majoritatea în Consiliul Local Timişoara. Vezi cum...

ULTIMA zi de negocieri pentru majoritatea în Consiliul Local Timişoara. Vezi cum poate pierde primarul Robu

1
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 16_resize

Zi importantă pentru timişoreni şi pentru partidele din Timiş. Astăzi va avea loc ultima rundă de negocieri pentru stabilirea unei majorităţi în Consilul Local Timişoara. După alegerile locale din 5 iunie, PNL şi-a adjudecat postul de primar al Municipiului Timişoara fără probleme.

Câţi consilieri au partidele şi cum se poate face o majoritate

Însă, în ciuda apelurilor făcute de edilul-şef Nicolae Robu la populaţia Timişoarei de a vota PNL pentru ca partidul să aibă de unul singur 20 de aleşi în Consiliul Local Timişoara, doar 12 liberali vor fi consilieri locali pentru următorii patru ani. PSD are nouă consilieri, PMP este şi el reprezentat de doi oameni, la fel ca şi UDMR, în vreme ce ALDE Timiş are un singur consilier. Lista de consilieri este întregită de Adrian Orza, ales ca independent.

Astfel, pentru a avea o majoritate în Consiliul Local Timișoara, PNL are nevoie de 14 voturi. Primele negocieri au fost purtate săptămâna trecută cu liderul UDMR Ferenc Halasz, însă nimic nu a fost definitivat. Mai mult, UDMR a avut discuţii şi cu PSD, dar totul se va tranşa astăzi, când maghiarii ar urma să decidă dacă vor susţine PNL sau PSD în CL Timişoara.


Stresat din cauza negocierilor dintre UDMR şi PSD, Nicolae Robu a făcut o serie de declaraţii belicoase, promiţând că va trimite viceprimarul impus de PSD să cumpere pixuri şi materiale pentru grupurile sanitare din primărie şi că dacă Dan Diaconu nu va fi numit viceprimar, acesta va deveni consilier al său cu aceleaşi atribuţii. Nici liderul PMP Timişoara, Marius Dugulescu, unul din cei doi consilieri ai partidului, nu a scăpat de furia primarului Robu, care a declarat că este sub demnitatea sa să poarte negocieri cu un om ca el. Marius Dugulescu i-a răspuns la rândul său lui Robu scriind pe Facebook că numai cei fără minte îşi jignesc semenii.

Liderul UDMR Timiș, Ferenc Halasz, a confirmat pentru PRESSALERT.ro că astăzi va avea loc o nouă întâlnire pentru negocieri, însă nu a dorit să facă alte comentarii. Trebuie spus că nu este execlus ca PSD să susţină un viceprimar de la un alt partid, în schimbul unei majorităţi la CLT. Practic, dacă negocierile cu UDMR eşuează, PNL riscă să rămână fară majoritate în CL Timişoara.

Rămâneţi pe PRESSALERT.ro pentru a afla rezultatele finale ale negocierilor.

UPDATE Răsturnare de situaţie în cazul negocierilor pentru majoritate în Consiliul Local Timişoara. Aflate la mâna UDMR, PSD şi PNL se văd nevoite să mai aştepte fie până mâine, fie până săptămâna viitoare un răspuns. Asta pentru că, după ce au negociat cu PSD şi PNL, reprezentanţii UDMR trebuie să prezinte consiliului consultativ al minorităţilor ofertele primite de la partide. Şedinţa este momentan în plină desfăşurare, însă liderul UDMR Timiş, Ferenc Halasz, susţine că nu crede că ziua de astăzi se va încheia cu o decizie. Acesta nu a dorit să ofere informaţii legate de conţinutul ofertelor, dar a precizat că este posibil ca o hotărâre să fie luată până săptămâna viitoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.