Copiii sub 7 ani nu mai au voie la Filarmonica „Banatul”. Care...

Copiii sub 7 ani nu mai au voie la Filarmonica „Banatul”. Care este motivul acestei decizii

0
DISTRIBUIȚI

filarmonica banatul timisoara

Urmează concerte liniștite la Filarmonica „Banatul” din Timișoara. După mai multe episoade halucinante, comentate intens în social media, cu mame care și-au alăptat sugarii plângăcioși în timpul concertelor simfonice, sau cu altele care și-au adus pruncii de grădiniță să asculte muzică clasică, Consiliului Administrativ al Filarmonicii „Banatul” a decis să restricționeze accesul celor mici.


O Hotărâre în acest sens a fost a în luna aprilie (H7 / 12.04.2016).

„Începând cu data prezentei hotărâri este interzis accesul copiilor sub 7 ani (chiar dacă sunt însoțiți de părinți) la concertele și recitalurile filarmonicii, cu excepția recitalurilor educative. Pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 7 și 10 ani accesul este gratuit, cu obligația de a fi însoțiți”, se rată în actul normativ.

Elevii, studenții, pensionarii ( în afară de posesorii legitimațiilor de fidelitate), plătesc un bilet cu tarif minimal în valoare de 10 lei. Pentru elevii Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” și pentru studenții Facultății de Muzică din cadrul UVT accesul se face pe bază de bilet al cărui preț este de 5 lei.

„Hotărârea nr 8 din 12 aprilie 2016, adoptată la aceeași ședința a Consiliului Administrativ, prevede că este interzisă folosirea telefoanelor mobile și a aparatelor de fotografiat de orice fel de către spectatori în timpul concertelor și recitalurilor Filarmonicii Banatul, excepție (pentru foto și film) făcând jurnaliștii special acreditați”, transmite Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.