Cu voturi „evaporate”, Ionel Patrichi nu intră nici în Consiliul Local Dumbrăviţa....

Cu voturi „evaporate”, Ionel Patrichi nu intră nici în Consiliul Local Dumbrăviţa. De ce nu face plângere penală

0
DISTRIBUIȚI

alegeri locale 2016 vot generic sectie de votare (6)

Scandalul de la alegerile pentru Primăria şi Consiliul Local Dumbrăviţa continuă. Duminică, în ziua alegerilor, candidatul independent Ionel Patrichi acuza că la numărătoarea voturilor din urnele localităţii i-au dispărut câteva zeci de voturi care l-ar fi ajutat să ajungă consilier local.

Acesta a declarat atunci pentru PRESSALERT.ro că „mi se refuză eliberarea unei copii după un proces verbal de centralizare a voturilor, eu fiind independent la Dumbrăviţa. Am cerut în termen legal să mi se pună la dispoziţie, de ieri, 5 iunie, dinainte de a se închide secţiile de votare. Am fost de dimineaţă la Biroul Electoral Judeţean şi mi s-a spus că nu au timp şi mâine expiră termenul de contestare a rezultatelor.


Am obţinut 354 de voturi ca primar şi 188 pentru consiliul local, pragul aici fiind de 161. Deci prin redistribuire ar trebuie să fiu ales consilier local. Primesc telefoane de la PNL şi PNŢCD care mă atenţionează că prin numărarea voturilor, la mine s-au evaporat 26 de voturi”.

Acesta a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean, cu privire la situaţie, însă cererea lui de renumărare a voturilor a fost respinsă. „Am aflat astăzi că mi-a fost respinsă cererea de renumărare a voturilor pentru Consiliul Local Dumbrăvița! Asta în timp ce pe pagina oficială a Biroului Electoral Central, sunt creditat cu 226 voturi!? Ce pot să mai înțeleg, că la scanarea proceselor verbale a ieșit adevărul la suprafață, dar în accepțiunea Biroului Electoral de Circumscripție sunt creditat doar cu 178 de voturi? Până la urmă cine minte? Calculatorul sau oamenii?”, a declarat Patrichi pentru PRESSALERT.ro. Răspunsul primit de candidatul la Primăria Dumbărviţa poate fi consultat aici.

Legat de paşii de urmat după răspunsul primit, Patrichi ne-a mai spus că „îmi vine să las totul baltă şi să îi las pe politicieni să îşi vadă de treabă. Singurul demers care mi-a rămas de făcut este să fac o plângere penală, dar nu ştiu dacă merită şi dacă mai e cazul să mai am încredere în justiţie. Poate că o să mă implic într-un ONG şi o să lupt pentru binele Dumbrăviţei, dar în politică nu o să mă întorc pentru că îmi e greaţă”.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.