De la PNL, zero locuinţe pentru tineri în patru ani, susţine candidatul...

De la PNL, zero locuinţe pentru tineri în patru ani, susţine candidatul PSD la Primăria Timişoara, Florin Bîrsăşteanu (P)

0
DISTRIBUIȚI

florin birsasteanu 1111

Domnule Bîrsăşteanu, în întâlnirile cu cetăţenii a fost deseori punctată tema locuinţelor pentru tineri, oamenii fiind complet nemulţumiţi că actualul primar nu a făcut nimic pentru ei, chiar dacă a promis.

Patru ani de zile tinerii din Timişoara care au sperat la o locuinţă au fost duşi cu vorba sau minţiţi în faţă de actualul primar. Realizări minuscule prezentate ca înfăptuiri spectaculoase, după modelul patentat cu succes pe absolut toate proiectele promise şi nerealizate în mandatul 2012-2016. Achiziţionarea de locuinţe modulare, fluturată ca o oportunitate fantastică, a fost abandonată, aruncată la coş şi declasificată din prioritate în dezinteres total. La fel s-a întâmplat şi cu iniţiativa cumpărării unui bloc pe strada Ialomiţei sau a unuia pe strada Polonă. Toate au rămas simple titluri de presă în timp ce tinerii au aşteptat cu sufletul la gură o mână întinsă din partea autorităţilor locale. Din păcate, sunt mulţi tineri care sunt prea săraci ca să se împovăreze 30 de ani cu un credit pentru o locuinţă iar o oportunitate oferită de Primărie le-ar oferi un ajutor covârşitor. Dacă ne gândim la angajaţi din sistemul bugetar, chiar la tinerii funcţionari ai primăriei care nu pot concura la venituri cu angajaţii din industria automotive, dacă ne gândim la tinerii care lucrează în universităţi, la profesori, la medici, cu toţii ar trebui încurajaţi să se stabilească în Timişoara şi să aducă plus valoare acestei comunităţi.

A fost invocată lipsa banilor necesari pentru locuinţe destinate tinerilor. 

Oraşul nostru are un buget consistent iar cei care îl conduc au mult tupeu să invoce acest motiv.


Era o obligaţie ca administraţia din ultimii patru ani să fi avut în vedere un proiect integrat privind dezvoltarea unor cartiere de locuinţe pentru tineri. Cu toate acestea, în timp ce oraşe ca Huşi, Simeria sau Vâlcea şi-au rezolvat problemele locative, Timişoara bîjbâie. Primarul Nicolae Robu dă semne că s-a trezit din indiferenţa care l-a făcut să uite patru ani de promisiunile pentru locuinţele destinate tinerilor şi, acum, în prag de campanie, amăgeşte, din nou, electoratul, după ce brusc a găsit nişte terenuri disponibile. Din păcate a demonstrat deja că are memorie scurtă şi uită repede ce promite.

Cum vede Florin Bîrsăşteanu un proiect care să rezolve cererea de locuinţe pentru tinerii cu venituri reduse ? 

Construirea de locuinţe pentru tineri trebuie privită cu prioritate. Iar un proiect pe această temă trebuie să conţină nu doar partea care prevede asigurarea unui domiciliu. Trebuie să vedem lucrurile integrat. Acolo unde realizezi apartamente sau case pentru tineri trebuie să ai în vedere şi construirea de grădiniţe, creşe, parcuri, locuri de joacă, şi asigurarea unor facilităţi de transport. Împreună cu colegii mei din PSD, candidaţii de pe lista pentru Consiliul Local dar şi Sorin Grindeanu, candidatul de la CJ Timiş, am decis să pregătim un Masterplan dedicat construcţiei de locuinţe pentru tineri, pentru tot judeţul. Trebuie să ne preocupăm atent de necesităţile pe care le au cetăţenii, de dorinţele lor, de aşteptările lor. Proiectele oricărui primar au obligaţia să corespundă nevoilor comunităţii. Eu asta vreau să fac, vreau să fiu un primar al cetăţenilor, vreau să Deschid Primăria şi să o declar liberă de palmieri şi metrou, liberă de proiecte făcute după ambiţii şi trăiri, liberă de lux şi limuzină.