Decizia Tribunalului Timiş în cazul şefului controlului de la Sănătate Publică, prins...

Decizia Tribunalului Timiş în cazul şefului controlului de la Sănătate Publică, prins în flagrant cu şpaga de DNA

0
DISTRIBUIȚI

serban vlaicu 1

Tribunalul Timiş a judecat, astăzi, solicitarea DNA Timişoara de arestare a lui Şerban Vlaicu, delegat în funcţia de inspector șef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită

Conform procurorilor „la data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Șerban a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 400 euro și mai multe produse alimentare (produse din carne, pește), iar la data de 22 iunie 2016 a primit 1.800 lei, pentru ca în schimb să renunțe la aplicarea vreunei sancțiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denunțătorului.


Totodată, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri că îi va oferi pe viitor protecție în ceea ce privește activitatea de inspecție desfășurată de organele de control din cadrul DSP Timiș”.  În timpul audierilor, Şerban a recunoscut fapta de care este acuzat. Când îl monitorizau, înainte de flagrant, cei de la DNA au surprins o altă tranzacţie – inspectorul a primit două lăzi cu legume şi fructe de la reprezentanţii altei firme, urmând ca să fie extinse cercetările.

Tribunalul Timiş a decis în cazul lui Vlaicu ca în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.