DEZASTRU la Săcălaz, din cauza ploilor torențiale: 30 de gospodării inundate, oameni...

DEZASTRU la Săcălaz, din cauza ploilor torențiale: 30 de gospodării inundate, oameni evacuați din case. Ce zone din Timiș au mai avut de suferit FOTO

0
DISTRIBUIȚI

inundatie sacalaz (6)

Inundațiile au făcut prăpăd în comuna Săcălaz din județul Timiș, în noaptea de luni spre marți. Aproximativ 30 de gospodării din toate cele trei localități din Săcălaz au fost inundate în urma ploilor torențiale. Mai mult, apa a intrat în casele oamenilor, astfel că aceștia au fost nevoiți să doarmă la căminul cultural din comună.

Ilie Todașcă, primarul comunei Săcălaz, a declarat pentru PRESSALERT.ro că pompieri alături de localnici încearcă să desfunde canalele înfundate. „Localnicii spun că așa rupere de nori nu a mai fost niciodată la Săcălaz. Sunt aproximativ 30 de gospodării inundate. Au fost aduși saci de nisip, pompierii acționează cu două motopompe, se folosesc excavatoare. E multă apă în Săcălaz, a intrat apa și în casele oamenilor. Încercăm ca într-o zi, două să scăpăm de apă, acum desfundăm canalele, nu fac față. Canalizarea este pentru ape menajere, nu pentru ploi torențiale”, a precizat Ilie Todașcă.

 

Nouă localități din județul Timiș, printre care și Timișoara, au fost afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

Viitura a făcut prăpăd atât la Lugoj, cât mai ales în câteva sate din zona oraşului.


Unul dintre cele mai afectate este Visag, aparţinător de comuna Victor Vlad Delamarina, acolo unde mai multe case sunt în pericol să se prăbuşească. De asemenea, un pod din mijlocul comunei este impracticabil şi există riscul să fie luat de ape, relatează cetateanul.ro.

La Honorici, intrarea în sat este blocată de la orele dimineţii, în ciuda intervenţiei pompierilor. Curţile şi grădinile oamenilor au fost inundate, aceştia fiind nevoiţi să îşi ducă animalele la vecini sau pe câmp, să le salveze din calea apelor.

În plus, drumul Lugoj – Timișoara, via Buziaș, este blocat la ieșirea din Lugoj, varianta ocolitoare fiind prin Topolovăţu Mare.

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat inundații masive în mai multe zone din Banat, situații deosebit de grave fiind semnalate și în județul Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.