Ediţia aniversară Gărâna Jazz Festival are program complet. Vezi cât costă biletele...

Ediţia aniversară Gărâna Jazz Festival are program complet. Vezi cât costă biletele VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Cea de-a 20-a ediţie a Gărâna Jazz Festival are programul complet
Cea de-a 20-a ediţie a Gărâna Jazz Festival are programul complet

Organizatorii celui mai important festival de jazz din România au anunţat programul complet al ediţiei aniversare Gărâna Jazz Festival, care va avea în Poiana Lupului, la Gărâna, în perioada 7 – 11 iulie. Programul include 90 de artiști și 3 scene amplasate în vârf de munte. Ultimele confirmări din line-up-ul festivalului îl readuc în România pe Carlos Bica, cel mai prolific contrabasist portughez, alături de proiectul de succes Azul (Frank Möbus și Jim Black). Cea din urmă zi a festivalului, 11 iulie, va include prezența trio-ul condus de norvegianul Per Mathisen, alături de Hans Mathisen (chitară bass) și Utsi Zimring (tobe) – un concert virtuos cu elemente up tempo, swing, jazz electric, acustic și jazzrock.

Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenţi muzicieni de jazz ai lumii, va fi prezent pe 11 iulie, la cea de-a 20-a ediţie Gărâna Jazz Festival. Muzicianul american Jack DeJohnette, fost coleg de trupă cu Miles Davis, Charles Lloyd şi Herbie Hancock, va concerta pe scena din Poiana Lupului în ultima zi a festivalului, în formula celui mai recent proiect muzical: Jack DeJohnette Trio.


Numit de publicaţia Modern Drummer cel mai influent toboşar în viaţă dupa Max Roach, Elvin Jones şi Roy Haynes, Jack DeJohnette are la activ şase decenii de muzică jazz, un premiu Grammy pentru albumul Peace Time şi statutul de membru al United State Artists, pentru întreaga activitate. Printre zecile de momente muzicale emblematice se numără Bitches Brew (1978), album de jazz-rock înregistrat alături de grupul condus de Miles Davis, o colaborare de 25 de ani cu Keith Jarrett sub forma grupului Standard Trio, ansmablul inovativ de free-jazz Special Directions şi propria casă de discuri Golden Beams. Pe 11 iulie, Jack DeJohnette ajunge în faţa publicului de la Gărâna într-o componenţă speciala, alături de alţi doi titani ai jazz-ului: saxofonistul Ravi Coltrane, estimat printre cei mai de seamă imprivizatori ai momentului şi basistul Matt Garrison, descris de New York Times „virtuozul bass-ului electric”.

Printre artiştii confirmaţi la ediţia aniversară se mai numără Yuri Honing Acoustic Quartet, Kari IkonenTrio, Magnus Ostrom Band, FOOD, Nils Petter Molvaer Quartet sau Louis Sclavis Trio. Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

Biletele pentru Gărâna Jazz Festival 2016 pot fi cumpărate online, pe site-ul biletmaster.ro, în trei variante:  bilet de 1 zi, la prețul de 90 de lei,  festival pass pentru 4 zile, la prețul de 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile, la prețul de 400 de lei. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate și la fața locului, din Poiana Lupului, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii pe www.garana-jazz.ro. Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.