Emoții pentru liceenii din Timiș: luni începe BAC-ul, cu proba orală la...

Emoții pentru liceenii din Timiș: luni începe BAC-ul, cu proba orală la Limba Română. Câți candidați s-au înscris

0
DISTRIBUIȚI
bacalaureat 2016 03_resize
Tinerii timișeni, pregătiți pentru Bacalaureat 2016. Foto: Arhivă

Emoții pentru mii de liceeni din județul Timiș, începând de mâine. Asta pentru că se dă startul examenelor de Bacalaureat 2016. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș anunță că luni, 13 iunie, 3.675 de candidați vor susține, în 55 de unități școlare, Proba A – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.


Această probă se va desfășura până în 15 iunie.

Calendarul primei sesiuni de Bacalaureat

În total, la prima sesiune de Bacalaureat din acest an s-au înscris 4.316 absolvenți de liceu din județul Timiș, dintre care 690 sunt din promoțiile anterioare. 4.157 candidați au terminat liceul la zi, 84 la seral și 75 la frecvență redusă.

După proba orală la Limba Română urmează proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care va avea loc în perioada 15-17 iunie și care va susținută de 167 de candidați. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, la care s-au înscris 3.420 de liceeni din Timiș, urmată, între 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, susținută de 3.428 de candidați.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie, iar în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.