România, învinsă de o SUPER EXECUȚIE în meciul de deschidere de la...

România, învinsă de o SUPER EXECUȚIE în meciul de deschidere de la Euro 2016. Timișoreni în tribune și pe teren, la duelul cu Franța

0
DISTRIBUIȚI
Nicolae Stanciu a obținut penalty în duel cu Evra. Foto: Reuters
Nicolae Stanciu a obținut penalty în duel cu Evra. Foto: Reuters

Naționala României de fotbal a făcut un joc peste așteptări contra Franței, în meciul de deschidere al Campionatului European 2016. Gazdele turneului final au deschis scorul în repriza secundă, dar au fost egalate imediat în urma unui penalty executat de Bogdan Stancu. Până la urmă ”cocoșii” s-au impus pe final, cu 2-1, grație execuției de senzație a lui Dimitri Payet.

”Tricolorii” au avut o susținere puternică din tribune pe Stade de France în nordul Parisului. Mulți timișoreni au făcut parte din galeria României, una de circa 20.000 de oameni conform unor surse.

Elevii lui Anghel Iordănescu i-au răsplătit pe fani cu un joc curajos. Bogdan Stancu a avut o ocazie uriașă în startul partidei. Dar a trimis în portarul Lloris din câțiva metri.


În minutul 15 putea fi însă 1-0 la o minge trimiă de Griezmann în bară. La pauză scorul a fost alb și francezii nu au mai părut așa siguri de victorie. După un nou start bun de repriză, cu încă o ratare uriașă a lui Stancu după o preluare în careu, ”Les Bleus” aveau să înscrie oarecum norocos în minutul 57, în urma unei centrări la care Tătărușanu a fost depășit în forță de Giroud. România a izbutit însă să-și revină rapid și peste șase minute Stanciu obține un penalty, fiind faultat de Evra. Lovitura e transformată de Bogdan Stancu și e 1-1. La acest scor însă Franța a revenit la control. Până la urmă diferența a fost făcută de execuția magistrală a lui Payet. Jucătorul lui West Ham marcând în minutul 88 cu un șut la vinclu din afara careului. În ultimele opt minute și-a făcut debutul la Euro și timișoreanul Gabriel Torje, jucătorul lui Osmanlispor.

România pierde cu 2-1 jocul cu Franța, dar după un joc consistent, care dă speranțe pentru duelurile cu Elveția și Albania, echipe care se întâlnesc mâine, de la ora 16.00, în al doilea meci al Grupei A.

Franţa: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Matuidi, Kante, Pogba (Martial 77) – Griezmann (Coman 66), Giroud, Payet (Sissoko 90+1). Antrenor: Didier Deschamps

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Ad. Popa (Torje 82), N. Stanciu (Chipciu 72), B. Stancu – Fl. Andone (Alibec 61). Antrenor: Anghel Iordănescu.

Foto (jos). Facebook

13417524_10154175875144299_4835746855801292552_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.