Gheorge Falcă mandatat să negocieze şefia CJ Timiş pentru „boul” Alin Popoviciu....

Gheorge Falcă mandatat să negocieze şefia CJ Timiş pentru „boul” Alin Popoviciu. Dugulescu, dorit de PNL viceprimar în locul lui Diaconu. Vezi reacția PMP-ului

1
DISTRIBUIȚI
lansare candidati pnl timis 2016 alin popoviciu 2 georghe falca
Gheorghe Falcă și Alin Popoviciu, la lansarea candidaților pentru alegerile locale. Foto: Adrian Pîclișan

După ce în trecut l-a numit pe deputatul PNL Timiş Alin Popoviciu un „bou care face partidul de râs”, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost mandatat acum de la Bucureşti să negocieze o majoritate pentru PNL Timiş în Consiliul Judeţean Timiş.

Vizaţi de ofertele edilului Aradului sunt cei de la PMP Timiş, care recent au semnat o alianţă cu PSD şi ALDE pentru majoritate în Consiliul Judeţean Timiş, protocol în baza căruia preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, va fi şef al CJ Timiş, cei doi vicepreşedinţi fiind Roxana Iliescu, şefa PMP Timiş, şi Traian Stancu, din partea ALDE. Două plenuri au fost convocate pentru constituirea CJ Timiş, însă liberalii şi aleşii UNPR nu s-au prezentat la niciunul din ele, în speranţa că negocierile vor lua o turnură favorabilă lui Alin Popoviciu.

Disperarea s-a făcut însă simţită atunci când liberalii din Timiş au fost de acord să cedeze postul de preşedinte al CJ Timiş pentru şefa PMP. Roxana Iliescu a refuzat însă, spunând că are demnitate şi onoare şi că la vremea la care se puteau purta negocieri PNL nu a venit cu o ofertă serioasă. Falcă a declarat pentru debanat.ro că „suntem în negocieri, nu pot să vă dezvălui ce discutăm. Pot să vă spun însă că nu a existat un refuz din partea PMP. Luni seară am făcut o ofertă, iar acum două ore (marți dimineață – n.r.) am reiterat-o”.

Cum a răspuns PMP la ofertele PNL

Roxana Iliescu a declarat însă pentru PRESSALERT.ro că discuția a fost tranşată ieri, cu un răspuns negativ.


„Reconfirm faptul că protocolul semnat cu PSD şi ALDE rămâne valabil. I-am transmis domnului Falcă acest lucru în cursul zilei de ieri şi i-am spus şi care îmi sunt argumentele, muţumindu-i pentru ofertă. Aşa cum am spus şi duminică, noi nu am avut o ofertă serioasă din partea PNL pe durata cât am fost deschişi la discuţii, deci din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic. Eu ştiu că domnul Falcă a avut o discuţie şi cu colegul meu Marius Dugulescu şi că, spre deosebire de zilele trecute, în discuţie a fost pus chiar unul din posturile de viceprimar al Timişoarei. Ştiu Marius a refuzat oferta PNL, respectând protocolul semnat cu PSD. Nu ştiu despre ce seriozitate putem vorbi din partea PNL, dacă ne uităm că domnul Dugulescu a fost sunat să i se propună postul de viceprimar şi acum domnul Robu susţine că cele două posturi nu sunt deschise pentru negocieri”.

Iar negocierile purtate de Falcă au trecut chiar şi peste capul primarului Nicolae Robu. Asta pentru că, în urmă cu circa o săptămână, edilul timişorean declara că nu va face nici in ruptul capului o alianţă cu PMP la CLT. Ca dovadă, acesta nu s-a sfiit să îl insulte pe Marius Dugulescu, unul din consilierii locali ai PMP şi să semneze o alianţă cu UDMR, care a primit şi un post de viceprimar pentru Imre Farkas. Celălalt post de viceprimar, deţinut de Dan Diaconu, a fost scos la bătaie de Falcă, fiindu-i oferit lui Dugulescu. Mâna dreaptă a primarului Nicolae Robu, Dan Diaconu, ar fi urmat să ocupe postul de city-manager.

Deşi primarul Nicolae Robu a declarat pentru debanat.ro că cele două posturi de viceprimari ai Timişoarei nu sunt negociabile, Dugulescu a admis pentru „Renaşterea Bănăţeană” că a primit oferta din partea lui Falcă. „Da, am fost contactat de Gheorghe Falcă. Este însă prea târziu. Noi am avut deschidere la început, am fost bine intenţionaţi, dar acum nu se mai poate. Suntem oameni serioşi şi respectăm înţelegerea pe care o avem cu PSD şi ALDE”, a declarat Dugulescu pentru sursa citată.

O nouă şedinţă pentru constituirea CJ Timiş va avea loc mâine de la ora 10.00. Dacă liberalii şi uneperiştii nu se prezintă la plen, aceştia îşi vor pierde mandatele.

1 COMENTARIU

 1. E clar , Popoviciu are ceva mult prea mult la mina, sau pe prea multi ii are la mina. Sau numai pe tatucu´Blaga cu ceva mult prea grav. Ca altfel de ce s-ar face atita tevatura in jurul lui.Cind Popoviciu pica , pica multe alta capete. Principiul dominoului ! – Blaga, Dan Popa, Ostaficiuc, Bojin etc, si astia numai din Timis, ca de restul tarii(Bucuresti) nu mai vorbim.. Doar contra lui Robu se pare ca nu are ceva prea tare la mina, eventual numai niste doctorate fantoma ,date unora pe ochi frumosi (Dr. ing Popa Dan). Dar Popa si Blaga in special se tem urit de el, asta e sigur. O dovedesc manevrele facute din umbra. Scot castanele din foc cu mina altora !! E Popoviciu ceva ruda cu directorul de la Carbochim Cluj, au e si asta doar o coincidenta de nume cum obisnuiete Popa sa spuna uneori ? Carbochim Cluj-Napoca este o companie specializată în fabricarea produselor abrazive din România[1].
  Acționarii companiei sunt: Viorel Popoviciu cu 17,66%, SIF Banat-Crișana (SIF1) cu un procent de 13,08%, Titus Popa cu 11,16%, Mircea Ionescu cu 10,78% și Ion Răducanu cu o participație de 10,68%
  Presedintele consiliului de administratie si director general:
  • Viorel Dorin Popoviciu
  Administratori:
  • Popa Gheorghe Titus Dan
  • Turcu Iacob Ovidiu
  • Ionescu Mircea Pietro
  • Crisan Viorel-Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.