Grădina Zoologică din Hunedoara, ÎNCHISĂ din cauza condițiilor improprii. Ce spun reprezentanții...

Grădina Zoologică din Hunedoara, ÎNCHISĂ din cauza condițiilor improprii. Ce spun reprezentanții DSV

0
DISTRIBUIȚI
Animalele din Gradina Zoologică Hunedoara erau ținute în condiții improprii
Animalele din Gradina Zoologică Hunedoara erau ținute în condiții improprii

Grădina Zoologică din Hunedoara a fost închisă. Un control al Direcției Sanitar-Veterinare Hunedoara a scos la iveală grave abateri. Mai mult, unul din angajați a fost sancționat pentru că ar fi participat la uciderea a trei căprioare. Bărbatul de 26 de ani a primit căprioarele de la localnici, pentru a le adăposti la zoo, dar le-a tăiat și mâncat.

În urma unor sesizări, privind condițiile proaste de întreținere a animalelor, inspectorii au aplicat conducerii de la grădina zoologică o amendă de 48.500 de lei.

Potrivit directorului Direcției Sanitar-Veterinare Hunedoara, Mihai Jula, măsura s-a dispus din data de 14 iunie.


„În urma unei reclamații, privind condițiile de întreținere și bunăstare a animalelor, Grădina Zoologică din Hunedoara a fost închisă pentru remediere, curățenie și igienizarea spațiilor. Activitatea i-a fost suspendată pentru 30 de zile. După remedierea neconformităților, ei trebuie să facă adresă către noi, mergem în verificare și Grădina va fi deschisă din nou. Ea este autorizată, autorizația rămâne în vigoare, doar că s-a suspendat activitatea până la rezolvarea problemelor. Ei trebuie să curețe spațiile, încăperile, panocurile, așternuturile. S-a aplicat o sancțiune de 48.500 de lei. E sancțiunea minimă, dar pe mai multe neconformități însumate”, a declarat directorul Direcției Sanitar-Veterinare Hunedoara, Mihai Jula, citat de Glasul Hunedoarei.

După ce spațiile animalelor vor fi curățate, se va efectua un nou control, au spus inspectorii, iar abia atunci, dacă condiţiile impuse au fost respectate, la mijlocul lunii iulie, grădina va putea fi redeschisă din nou publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.