Grupare specializată în fraude pe internet, spaima site-urilor de vânzări online din...

Grupare specializată în fraude pe internet, spaima site-urilor de vânzări online din România, destructurată de DIICOT UPDATE Cum au obținut suspecții datele a sute de carduri bancare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii arad diicot (1)

Polițiștii de la „Crimă Organizată” dau descins în această dimineață în șase locații din Arad și Bistrița-Năsăud pentru destructurarea unei grupări specializate în fraunde informatice.

Ancheta DIICOT Arad a stabilit faptul că gruparea avea ca principală preocupare obținerea de date și ulterior folosirea acestora pentru cumpărături în mediul online. Din probele strânse până acum reiese că membrii grupării au obținut datele financiare ale sute români și au cumpărat de pe mai multe site-uri din România aparatură electronică, telefoane mobile, drone și chiar aparate de fitness, care ulterior au fost valorificate.

Polițiștii suspectează faptul că valoarea prejudiciului este mult mai mare decât 200.000 de lei, cât a fost stabilit până în acest moment. Șase suspecți au fost ridicați de la domiciliile lor în această dimineață, iar locuințele au fost percheziționate.
Suspecții, inclusiv liderul grupării, un arădean în jur de 30 de ani, sunt la această oră la sediul DIICOT Arad pentur audieri.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Acuzațiile procurorilor pentru grupul destructurat sunt de săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, fals informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cinci persoane au fost duse la audieri.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada martie-iunie 2016, membrii grupului au accesat fără drept sistemele securizate a mai multor bănci de unde au obţinut ilegal datele de identificare a unor carduri bancare aparţinând unor persoane fizice, iar ulterior au efectuat aproximativ 300 de tranzacţii on-line frauduloase, achiziţionând diverse produse sau efectuând încărcări neautorizate a unor cartele telefonice în valoare totală de peste 200.000 lei”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.