Hora mare, pe motoare! Azi e ziua lui Adrian Igrișan, solistul trupei...

Hora mare, pe motoare! Azi e ziua lui Adrian Igrișan, solistul trupei timişorene Cargo

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Igrisan
„Baciu“, solistul trupei Cargo împlineşte azi 44 de ani

Solistul formaţiei timişorene Cargo, Adrian „Baciu“ Igrişan împlineşte astăzi 44 de ani, ocazie cu care îi urăm „La Mulţi Ani”!

Vocea îndrăgitei trupe cântă de la vârsta de 13 ani. Pentru început, acesta a cântat la baterie, un an mai târziu începându-şi activitatea ca vocalist, de atunci urmând aproximativ 22 de ani de studii canto şi tehnici vocale, fiind autodidact. Adrian Igrişan s-a născut în Arad, la fel ca și mama sa, bunica sa fiind născută la Constantinopol (Istanbul), străbunicul său fiind absolvent al Conservatorului din Roma, iar străbunica lui era grecoaică.

Ambiţia lui la început era aceea de a deveni baterist, urmând în această direcţie cursurile Şcolii Populare de Arte, însă trupa din cartier avea nevoie de un vocalist, aşa a ajuns Baciu să cânte vocal.


Trupa se numea ABiS. Mai târziu, datorită faptului că nu îşi putea exprima ideile, a început studiul chitării şi a altor instrumente şi între timp a studiat şi canto clasic. În anul 1992, Igrişan intră pe postul de vocalist în trupa sibiană RIFF, cu care participă la Festivalul Internaţional „Rock ’92” de la Arenele Romane din Bucureşti, alături de toate marile nume din rock-ul românesc.

În 1995, Adi Igrişan părăseşte trupa RIFF după ce a cântat împreună cu Cargo într-un concert de susţinere pentru Ovidiu Ioncu „Kempes” care suferise un accident de motocicletă. După concertul menţionat, Igrişan rămâne în trupa Cargo pentru a-l suplini pe Kempes până la refacerea acestuia, iar după ce acesta s-a refăcut îndeajuns pentru a reveni pe scenă, Igrişan a rămas pe post de vocea a doua şi chitarist-armonie. În anul 2003, Kempes pleacă în Australia, iar astfel Baciu preia postul de vocalist principal al trupei. Cunoscut nu doar pentru muzică, ci şi ca pasionat de motociclete, Adrian Igrişan promovează intens şi mersul pe bicicletă, fiind un membru activ al echipei arădene Racing Bike Pro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.