Asociația Culturală Contrasens anunță a treia temă din proiectul cultural binecunoscut deja timișorenilor, Idei din mansardă. Vineri, 3 iunie, de la ora 18.00 la Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2 Timișoara, se dezbate despre „Generația protestelor, la un click distanță de nicio schimbare”. Invitații serii sunt doi timișoreni: omul de televiziune Lucian Ionică și scriitorul Daniel Vighi, ambii profesori universitari.

”Lucian Ionică este profesor de jurnalism, scriitor, fotograf și cinefil. Conduce TVR Timișoara, este firoscos, are o cultură cinematografică uimitoare și este cum nu se poate mai serios în tot ceea ce face. Invitatul nostru este genul de intelectual care, cu multă modestie, spunem, face pentru Timișoara cât se poate: vernisaje de fotografie, lansări de carte, proiecții de film și câte și mai câte. În privința protestelor, este un bătăios. Pe când alții, în timp, s-au cumințit, s-au împăcat, s-au blazat, invitatul nostru este genul hotărât, prezent, ferm, încăpățânat,dar, în aceeași măsură, este rezervat, atent, echilibrat.
Susținând tabăra CONTRA, îl veți vedea intrând în luptă pe Lucian Ionica. Nu că am vrea să fim persuasivi, dar ar fi păcat să pierdeți ocazia de a asculta unul dintre acei oameni care chiar are ceva de spus.

Fără doar și poate, Daniel Vighi este printre cei mai importanți intelectuali pe care îi are Timișoara. Este prozator și profesor dedicat. Este implicat, amuzant, debordează de energie și, vor confirma mulți, știe să farmece. Cât privește atitudinea civică, departe de a împlini clișeul “protestatarului de serviciu”, este, cum se spune, mereu pe baricade, pentru că face parte din categoria oamenilor care nu obosesc și nu renunță. Și el va susține poziția taberei CONTRA”, transmit organizatorii.
Proiectul Idei din mansardă propune, în ultima sâmbătă a fiecărei luni din perioada martie – decembrie 2016, câte o dezbatere culturală, și nu numai, care pune față în față personalități din Timișoara și din țară.
Folosind formatul de dezbatere adoptat de © Intelligence Squared, Idei din mansardă prezintă o temă pe care apoi o disecă împreună cu invitații speciali și cu publicul larg. Astfel, dezbaterile sunt organizate în patru discursuri, câte două pentru fiecare tabără, afirmatoare și negatoare, urmate de întrebări din public și de vot. Publicul votează atât la începutul dezbaterilor, cât și la sfârșitul lor, iar totul va fi transmis online ulterior.