A început Evaluarea Națională 2016: 4.500 de elevi din Timiș susțin, astăzi,...

A început Evaluarea Națională 2016: 4.500 de elevi din Timiș susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Română. Care au fost subiectele UPDATE 4 Vezi baremele de corectare

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Emoții pentru aproximativ 4.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Timiș. Astăzi a început Evaluarea Națională 2016 cu proba scrisă la limba și literatura română. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că Evaluarea Națională se va desfășura în 47 de centre de examen din județ.

Telverde pentru sesizarea posibilelor nereguli

„Pentru transparență și posibilitatea semnalării unor posibile nereguli, Comisia Județeană de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a pune la dispoziția cetățenilor un număr de telverde la care putem fi contactați: 0800816256”, spune Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Națională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Proba scrisă la limba și literatura română începe la ora 09.00, dar candidații trebuie să fie în sălile de examen la ora 08.30. Testarea va dura două ore, examenul fiind structurat pe două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

Mâine, 28 iunie, urmează proba scrisă la limba maternă, iar în data de 29 iunie, proba scrisă la Matematică. În data de 01 iulie, până la ora 16.00, se vor afișa rezultatele, urmând ca în intervalul de timp 16.00-20.00 să se depună contestațiile. În perioada 2-4 iulie se vor rezolva contestațiile, ziua de 5 iulie fiind destinată afișării rezultatelor finale după contestații.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce subiecte au primit elevii și care sunt baremele de corectare!

UPDATE Puteți vedea, în imaginile de mai jos, subiectele primite la proba de limba și literatura română.

subiecte evaluarea nationala limba romana 1 subiecte evaluarea nationala limba romana 2

Primii elevi au ieșit din sălile de examen de la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara în jurul orei 10.30.


Candidații au spus că subiectele au fost foarte ușoare, mai ușoare chiar decât cele primite la simulare. „Cred că la Matematică o să fie și mai ușor. Nu mă așteptam să fie atât de lejer”, a mărturisit un elev, cu zâmbetul pe buze.

evaluarea nationala 2016

UPDATE 2 Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că un elev a fost eliminat în timpul probei scrise la Limba și Literatura Română. Motivul? I-a sunat telefonul mobil în timpul examenului. Astfel, absolventul de clasa a VIII-a s-a ales cu nota 1 la prima probă a Evaluării Naționale, însă se va putea prezenta la proba scrisă la Matematică. În momentul în care se va calcula media de admitere, la Limba Română va fi notat cu 1.

UPDATE 3 „Proba de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională s-a desfășurat fără incidente majore. Dintr-un număr de 4.477 elevi înscriși, la proba de astăzi au participat un număr de 4.399. Au absentat 77 de elevi”, a transmis Inspectoratul Școlar Timiș.

UPDATE 4 Puteți vedea baremele de corectare în imaginile de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.