Informaţii CHEIE pentru alegerile locale de duminică. Cine sunt candidaţii pentru Primăria...

Informaţii CHEIE pentru alegerile locale de duminică. Cine sunt candidaţii pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş

0
DISTRIBUIȚI

indicator sectie votare

Doar o zi ne mai desparte de un moment important pentru Timişoara şi judeţul Timiş. Vorbim de alegerile locale din 5 iunie, când timişenii sunt aşteptaţi să iasă la urne pentru a decide dacă e timpul ca judeţul Timiş şi Timişoara să aibă o nouă conducere sau dacă Nicolae Robu şi Titu Bojin, care păstoresc acum judeţul şi capitala lui merită încă un mandat.

Cine sunt candidaţii pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş la alegerile locale

Cele patru săptămâni pe care candidaţii le-au avut la dispoziţie să îşi prezinte platformele electorale s-au scurs repede, astfel că duminică oamenii sunt aşteptaţi la urne să pună ştampila pe numele omului care i-a convins că le merită încrederea.


Candidatul PSD Timiş pentru funcţia de primar este medicul Florin Bîrsăşteanu. Acesta luptă cu Marius Dugulescu de la PMP, Ion Răducanu de la UNPR, Ilare Bordeaşu de la ALDE, Molnar Zsolt de la UDMR, Liviu Băcana de la PRU, Simona Tiriteu de la BUN, Cosmin Trif de la PPU-SL, Petrică Folică de la PND şi independentul Adrian Orza.

Pentru conducerea judeţului situaţia este puţin mai complicată, dar fiind faptul că aici alegerea unui preşedinte al consiliului judeţean se va face abia după alegeri. Practic lupta se va da între candidaţii PNL şi PSD, Alin Popiviciu şi Sorin Grindeanu, urmând ca în funcţie de numărul de consilieri obţinuţi în CJT, aceste două partide să poarte negocieri cu candidaţii altor partide pentru şefia CJT. Din partea PMP cursa este condusă de Roxana Iliescu, iar candidatul ALDE este Traian Stancu. Actualmente preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin a intrat şi el în cursă din partea UNPR, declarând în repetate rânduri că este convins că va ajunge la conducerea judeţului încă un mandat. Şi partidele mici au reprezentanţi în cursa pentru CJT. Lidia Laction candidează din partea PPU, iar Molnar Andrei din partea UDMR. Candidatul PRU este Adrian Claudiu Chelu, iar cel al UCDR Cosmin Cionca. Din partea PND lista este deschisă de Alexandru Botici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.