Străzi inundate, pentru a doua seară la rând, în Timișoara. Ce zone...

Străzi inundate, pentru a doua seară la rând, în Timișoara. Ce zone au avut de suferit UPDATE 3 Dimineață cu pasaje inundate FOTO

2
DISTRIBUIȚI

inundatii timisoara 28 iunie 2016 (1)

O nouă furtună, noi inundații în Timișoara. Aseară, rețelele de socializare s-au umplut de poze și clipuri cu zone inundate din oraș, iar situația se repetă și în această seară.

Conform primelor informații centralizate de ISU Banat, în urma averselor de astăzi 10 curți au fost inundate în Liebling și una în Ciacova.

În Timișoara, primele „victime” au fost case de pe străzile Schwicker, Slavici și Muzicescu, o mașină blocată în pasaj pe Calea Șagului, și o curte inundată pe strada Cotoșman.

Canalizarea din oraș face față cu greu debitului mare de apă, astfel că strada Ipătescu s-a transformat practic într-un râu, iar clienții celui mai nou mall din Timișoara au avut dificultăți în a ajunge la mașini, parcarea fiind acoperită de apă. Cei mai curajoși au plecat desculți spre automobile.

UPDATE Ploaia nu s-a oprit pe tot parcursul nopții, iar echipajele ISU Timiș au fost solicitate în numeroase localități. Codul portocaliu a afectat nu mai puțin de 200 de case din localitatea Vișag, unde 14 persoane au fost evacuate din calea apelor. Străzi inundate au mai fost și în Săcălaz, iar codul portocaliu de vreme rea a fost prelungit până la ora 10.00.

Echipajele de urgență au mai fost solicitate și în Timișoara, după ce apa a inundat subsolurile sau curțile unor case pe străzile I. Slavici, Weissmuller sau Shakespeare.

UPDATE 2 Iată bilanțul provizoriu din partea ISU Banat în urma ploilor care au căzut toată noaptea și continuă: ”Au fost afectate 9 localități (Timișoara, Ciacova, Liebling, Săcălaz, Jimbolia, Buziaș, Vișag, Drinova, Honorici). S-a evacuat apa din 17 curți și grădini în Timișoara, 3 în Ciacova, 14 în Liebling, 4 în Buziaș, 6 în Drinova și 2 în Jimbolia, iar în momentul de față se acționează în localitățile Săcălaz (110) și Vișag (200) unde sunt afectate aprox. 300 de curți. La nivelul localității Vișag sunt evacuate un număr de 14 persoane, care sunt cazate la rude, precum și la școala din localitate. Ca urmare a avertizărilor meteorologice cod portocaliu s-a operaționalizat cu activitate 24 de ore din 24, Grupa Operativă la nivelul ISU Timiș pentru gestionarea cu operativitate a unor eventuale situații de urgență. Pentru gestionarea situației, aflată într-o dinamică continuă, acționează peste 100 de pompieri și toate motopompele din dotarea ISU Timiș fiind cerute în sprijin motopompe și din județele vecine, această activitate fiind monitorizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.”

inundatii timisoara 28 iunie 2016 (3)

UPDATE 3 La primele ore ale dimineții, canalizarea a fost depășită din nou de volumul mare de apă, iar mai multe zone joase din Timișoara, inclusiv pasajele rutiere, au fost inundate.


Mulți șoferi curajoși, care s-au avântat cu mașinile în apă, au rămas fără numerele de înmatriculare.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.