Ioan Cojocari, ÎNCĂ în funcţia de secretar al Primăriei Timișoara, la două...

Ioan Cojocari, ÎNCĂ în funcţia de secretar al Primăriei Timișoara, la două luni după trimiterea în judecată pentru finanţarea ilegală a echipei Poli. Cum se scuză Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI
stoia ioan cojocari diaconu robu
Ioan Cojocari (în centru), alături de primarul Robu. Foto: Adrian Pîclișan

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, trimis în judecată în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timişoara nu a fost suspendat din funcţie de primarul Nicolae Robu. Imediat după trimiterea în judecată, în aprilie, PSD Timiş a cerut demiterea secretarului, însă primarul Nicolae Robu a explicat că nu poate face acest pas fără o comunicare din partea justiţiei. Conform unui raport al Curţii de Conturi, Primăria Timişoara a finanţat ilegal cu 27.100.000 de lei echipa de fotbal Politehnica Timişoara patronată de Marian Iancu. La mai bine de două luni de la trimiterea în judecată, Cojocari este însă încă în funcție.

Cum explică Nicolae Robu păstrarea lui Ioan Cojocari în funcţie

„Am discutat această problemă la modul impersonal pentru că legea este lege indiferent cine este afectat de aplicarea legii.


Am discutat în principiu, eu am fost informat că este nevoie să se mai întâmple ceva pe filiera justiţiei în termeni de comunicare pentru a fi îndeplinite condiţiile de aplicare a acelei prevederi. Voi mai cere astăzi detalii, pentru că nu vreau să greşesc şi nici nu vreau să aibă cineva de suportat mai mult decât prevede cadrul legal şi nici nu vreau să fie cineva scutit de o sancţiune care este institută prin lege. Mai sunt şi alţi funcţionari trimişi în judecată în acelaşi dosar. Regula va fi regulă pentru toţi. În aceste chestiuni eu nu pot decide, eu am nevoie de un referat întocmit de aparatul de specialitate şi în baza acelui referat acţionez. (…) Răspunderea aparţine celor din aparatul de specialitate, nu revine primarului”, a explicat Robu.

Întrebat de la cine trebuie să primească actele privind suspendarea lui Cojocari din funcţie pentru a le semna, edilul a comentat că „nu ştiu exact, cred că de la instanţă. Nu vreau să greşesc, nu mă pronunţ acolo unde eu nu mă pricep. Mai trebuie să întocmească documentele aparatul de specialitate şi atunci eu semnez”.

Acesta a oferit explicaţii pe marginea unui alt subiect de actualitate, începerea urmăririi penale împotriva sa pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat să angajeze un funcţionar demis de administraţia Ciuhandu. „Şi vizavi de cazul despre care am vorbit săptămâna trecută cu acel angajat care a fost dat afară de domnul Ciuhandu şi a acţionat în instanţă, eu nu îl cunosc. Dacă aş fi primit aviz de angajare a lui, aş fi dat semnătura ca primar şi l-aş fi angajat. Primind însă raport negativ în care se spune că nu există nicio hotărâre judecătorească care să ceară angajarea lui, nu aveam cum îl angajez contra avizelor de la Serviciul Juridic şi Resurse umane”, a declarat Robu.

1 COMENTARIU

  1. Comunicarea trimiterii in judecata a lotului Poli a facut-o DNA-ul la data de 07.04.2016.A se vedea DNA.ro-mass media.
    Asa ca nicio scuza Tovarase Primar. Si nu uitati Toate hotararile consiliului local dela data 07.042016 pana in prezent, contrasemnate de un secretar suspendat de drept din functie sunt nule de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.