JazzyBIT reprezintă Timişoara în cadrul festivalului Double Rise. Vezi ce trupe vor...

JazzyBIT reprezintă Timişoara în cadrul festivalului Double Rise. Vezi ce trupe vor mai fi prezente la acest eveniment

0
DISTRIBUIȚI
Trupa JazzyBIT reprezintă Timişoara în cadrul festivalului Double Rise
Trupa JazzyBIT reprezintă Timişoara în cadrul festivalului Double Rise

Formaţia timişoreană JazzyBIT va reprezenta oraşul de pe Bega în cadrul festivalului Double Rise, un eveniment ce va aduce în faţa publicului o serie de trupe care abordează stiluri muzicale diferite din Ungaria şi România.

„Double Rise este primul festival multi-artistic din Ardeal. Scopul acestuia este să întrunească formații care până acum nu s-au prezentat laolaltă sub umbrela aceluiași eveniment în fața mulțimii locale. Totodată, imaginea festivalului nu este construită doar pe renumele trupelor, este în același timp un proiect experimental care dă posibilitatea descoperirii artiștilor mai puțin cunoscuți.


Festivalul nu se bazează doar pe muzică, ci și artele vizuale, teatrul, literatura, dansul, muzica de stradă și poezia slam, vor fi printre cele care vor îmbogăți evenimentul. Festivalul își așteaptă audiența cu o scenă mare însoțită de alte 7-8 de mărimi mai mici. Programul se va desfășura în mod continuu în jurul acestora. Locațiile sunt în creștere și dezvoltare pe măsură ce evenimentului se alătură personaje interesate în a lua parte în acest proiect. Inițierea acestui proiect s-a construit pe dorința de a crea cel mai mare festival de muzică ungurească, care cuprinde toate tipurile de artă într-o locație de basm. Torocko, un sat aflat în inima Ardealului, este un loc ideal din acest punct de vedere, deoarece îmbogățește festivalul cu propria cultură, tradiție și caracteristici locale, acestea contribuind împreună în transformarea acest eveniment în unul de valoare“, spun organizatorii evenimentului.

Festivalul Double Rise va avea loc în comuna Rimetea (Torocko), în județul Alba, între 30 Iunie și 3 Iulie, iar printre cei care vor susţine recitaluri se numără Bagossy Brothers Company, 30y, PASO, Anna & the Barbies, Odett, Soerii & Poolek, Wellhello, Magashegyi Undergound, Kiscsillag, Punnany Massif, Koszika& The HotShots, Margaret Island, Kerekes Band, DJ Lotfi Begi, Antal Gábor Jazz Trió, Jazzybirds, Baricz Gergő, Funkorporation, Whisperblast, Jónás Vera Experiment sau Bin Jip.

Formaţia timişoreană JazzyBIT a lansat la începutul acestui an, cel de-al doilea album „Horizon“. Trupa compusă din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) a optat să înregistreze acest material disografic în Budapesta, la renumitul studio SuperSize Recording, unde au avut parte de condiţii excelente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.