La unguri se poate: turn de apă la fel ca și cele...

La unguri se poate: turn de apă la fel ca și cele două din Timișoara, printre principalele atracții dintr-o stațiune balneară. În ce a fost transformat FOTO

3
DISTRIBUIȚI
turn de apa ungaria
Turnul de apă din Nyiregyhaza, Ungaria, a fost reabilitat.

În loc să le valorifice, Primăria Timișoara a lăsat cele două turnuri de apă din oraș în paragină. Acestea au fost ridicate între anii 1912 – 1914, unul în cartierul Fabric, iar celălalt în zona Iosefin, însă autoritățile locale sunt nepăsătoare, astfel că obiectivele aproape au devenit o ruină.

Un turn de apă asemănător cu cele două din capitala Banatului se află și în Ungaria, în stațiunea balneară Sosto, din apropierea orașului Nyiregyhaza. Turnul de apă aflat la câțiva zeci de metri de cele două lacuri din stațiune reprezintă unul dintre principalele puncte de atracție ale zonei.

Turnul de apă Nyiregyhaza.
Turnul de apă din Nyiregyhaza.

Cu bani de la Uniunea Europeană, turnul de apă a fost reabilitat, în urmă cu câțiva ani.


Astfel, parterul obiectivului a fost împărțit în două: partea dinspre lac a fost transformată în centru de informare turistică, iar în încăperea din partea ocupă a fost deschisă o gelaterie, unde trebuie mereu să stai la coadă ca să cumperi înghețată.

De asemenea, turiștii sunt invitați să urce în turnul de apă, de unde pot admira de la înălțime frumusețea stațiunii balneare Sosto. Băile balneo-climaterice Sosto se află la aproximativ 300 de kilometri de Timișoara, în mijlocul unei păduri de stejar, fiind renumite pentru băile termale ideale pentru cei care doresc să se relaxeze și să se vindece de diferite afecțiuni. Aici se află și una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din Europa.

Turnul de apă din cartierul Fabric, Timișoara.
Turnul de apă din cartierul Fabric, Timișoara.

3 COMENTARII

  1. Pai la noi cine sa fie interesat? Estompatul idioț?! Dacă nu face si el de un ban nimic nu e bun. Imediat auziți că trebuie demolate turnurile de apa, poate mai are vreun amic ce are nevoie de spatiu pentru o benzinărie sau mai știi ce tâmpenii!

  2. stati linistiti, ca romanii sint si mai inteligenti. la severin turnul de apa istoric a fost reabilitat cu bani europeni, deschis publicului pina cind isu l-a inchis pentru ca cica are doar o cale de acces. bine ca tarile cu turnuri de televiziune cu restaurant la sute de metri inaltime nu au si ei un isu, ca sa le inchida…

  3. Doar unul din cele 2 turnuri ar putea fi reabilitat de catre primarie, el apartinand regiei de apa Aquatim. Celalalt este in posesia lui Tender , el fiind in proprietatea fabricii 1 iunie. Frumos era ca domnul Tender sa-l doneze orasului sa ne putem bucura de el.
    Ati mers pana la Nyiregyhaza, dar era destul sa va opriti la Arad. Acolo Turnul de Apa este muzeu al pompierilor si spatiu expo.
    Inteleg ca aveti ceva de impartit cu primarul, dar acuma sa fim seriosi, in mandatul lui Robu am vazut mult mai multe schimbari in bine decat in ultimele 2 mandate ale lui Ciuhandu.
    Inteleg ca aveti ceva contra primarului, dar sa nu denigram totusi toata munca lui.
    De cand e gata pasajul Michelangelo, contestatarii lui tot spera la o inundare a lui ca sa-l puna la zid dar acest lucru nu se intampla.
    Sunteti o sursa buna de informare, pacat ca ura fata de o persoana sau un partid va intuneca judecata.
    Numai bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.