László Fenyő, unul din cei mai importanţi violoncelişti ai lumii, susţine un...

László Fenyő, unul din cei mai importanţi violoncelişti ai lumii, susţine un concert gratuit la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Unul din cei mai importan'i violonceli;ti ai lumii susţine un concert gratuit la Timişoara
Unul din cei mai importan’i violonceli;ti ai lumii susţine un concert gratuit la Timişoara

Melomanii timişoreni vor avea parte de un concert extraordinar alături de László Fenyő, unul din cei mai importanţi violoncelişti ai lumii, evenimentul urmând să se desfăşoare marţi 21 iunie, de la ora 19.00, la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu.

Născut în Ungaria în 1975, László Fenyő a câştigat în anul 2004 Marele Premiu la Concursul Internaţional Pablo Casals din Kronberg, Germania, ceea ce a adus recunoaşterea sa ca unul dintre cei mai importanţi violoncelişti ai lumii. Acesta posedă fantastice calităţi interpretative care îi permit redarea clară a intenţiilor compozitorului, precum şi capacitatea unică de a îmbina o tehnică instrumentală desăvârşită cu o muzicalitate deosebită.

În ultimii ani László Fenyő a concertat pe cele mai importante scene ale lumii, incluzând Concertgebouw din Amsterdam, Wigmore Hall din Londra sau Gasteig in Munchen.


A cântat solo cu orchestre cum ar fi Orchestra simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică din Coreea, Orchestra Radio din Frankfurt, Orchestra Beethoven din Bonn, Staatskapelle Weimar, Filarmonica Hungarica, Orchestra Metropolitană din Lisabona, Orchestra Simfonică din Lancaster, Orchestra Filarmonică din Shanghai, Orchestra Filarmonică din Bogota, Orchestra Filarmonică din Sofia si Sinfonietta din Cracovia. A apărut pe scenă de multe ori sub bagheta dirijorului Krzysztof Penderecki.

În Ungaria, țara natală, László Fenyő este unul dintre cei mai căutaţi solişti, performanţele lui  – recitaluri solo, concerte de muzică de cameră şi concerte cu orchestra sunt transmise în direct şi înregistrate de Radioul Maghiar. A cântat cu majoritatea Orchestrelor ungare şi dirijorii acestora. În plus, în 2005 a primit inalta distincţie Premiul Franz Liszt acordat de Ministrul Maghiar de Cultură, la fel ca şi premiul Junior Prima in 2008. László Fenyő şi-a inceput educaţia muzicală în Ungaria. La vârsta de doar 13 ani a devenit student al profesorului László Mezö la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta. Mai târziu, în timp ce îşi continua studiile în Lübeck cu profesorul David Geringas, tehnica lui strălucitoare, siguranţa stilului şi repertoriul lui neobişnuit de larg i-au adus nenumărate premii la competiţii importante. Printre acestea se numără Concursul Internaţional de muzică de la Geneva, Concursul Rostropovich din Paris, competiţia Adam Cello din Christchurch şi Concursul Radiodifuziunii maghiare din Budapesta.

Alături de invitatul special, la concert va mai fi prezentă şi Roxana Ardeleanu, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.