Legea Drapelului, încălcată de autoritățile din Timiș chiar în ziua în care...

Legea Drapelului, încălcată de autoritățile din Timiș chiar în ziua în care se sărbătorește tricolorul

0
DISTRIBUIȚI

drapel 11

Gafă de zile mari, astăzi, în fața Prefecturii Timiș, unde a avut loc celebrarea Zilei Drapelului. Steagurile României, arborate de Consiliul Județean Timiș, au fost amplasate în stânga și dreapta drapelurilor Banatului și Uniunii Europene, însă nu în mijloc așa cum prevede Legea Drapelului.

Gafa nu a fost observată din timp de organizatori, astfel că pe toată durata ceremoniei, care a durat circa jumătate de oră, drapelurile au rămas aranjate greșit.


La eveniment au luat parte prefectul județului Timiș, Mircea Băcală, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin și viceprimarul Dan Diaconu, trimis de primarul Nicolae Robu în locul lui. Din ceremonia organizată de Prefectura Timiș nu au lipsit un mini recital de muzică populară, defilare a Jandarmeriei, Armatei și Poliției de Frontieră, dar și un mic ceremonial religios.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.