Lună plină de teatru pe scenele „Naționalului” timișorean. Ce spectacole puteți vedea

Lună plină de teatru pe scenele „Naționalului” timișorean. Ce spectacole puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI
Spectacolul Pinocchio se joaca de 1 Iunie pe scena Teatrului Național Timișoara
Spectacolul Pinocchio se joaca de 1 Iunie pe scena Teatrului Național Timișoara

Patru săptămâni pline de teatru urmează pe cele trei scene ale Naționalului timișorean. Luna iunie aduce câteva dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Național din Timișoara. Este o lună cu spectacole memorabile, pentru un public de toate vârstele.

De 1 iunie, Teatrul Național oferă familiilor unul dintre cele mai fermecătoare spectacole pentru copii: Pinocchio, o adaptare de Mirela Puia după celebra poveste a lui Carlo Collodi. Spectacolul are loc la Sala Mare, de la ora 11.00, fiind urmat în 5 iunie, de la ora 19.00, de Sarea în bucate după Petre Ispirescu, spectacol semnat tot de Mirela Puia.

Luna iunie readuce pe scenele Naționalului spectacole profunde, de impact. Astfel, în 2 iunie, la Sala 2 este programată o nouă reprezentație cu spectacolul de debut al cunoscutului regizor de film Radu Jude – Scene dintr-o căsnicie, povestea sugestivă a celebrului regizor și dramaturg suedez Ingmar Bergman. Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani.

Peste cinci zile, în 7 iunie, publicul este invitat să intre în atmosfera amețitoare din Piața Roosevelt, în regia  lui Radu Afrim, un spectacol intrat în al șaptelea an de existență (și acesta un spectacol nerecomandat copiilor). Pe 11 iunie, tot la Sala 2, spectatorii vor râde cu Billy Mincinosul, în regia Antonellei Cornici.

În Sala Mare a Teatrului Național, publicul va putea (re)vedea Hamlet, spectacolul – eveniment care a avut premiera în mai. În 9 iunie și 23 iunie, de la ora 18.00, se va auzi din nou, în ritmurile de hip-hop ale trupei Subcarpați, cea mai celebră replică spusă pe scenele lumii – „A fi sau a nu fi, asta-i întrebarea”.

Full Monty
Full Monty

În 12 iunie, în același spațiu este programat un alt spectacol de cursă lungă al Teatrului Național – Iată femeia pe care o iubesc după Camil Petrescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, iar în 19 iunie este timpul pentru o nouă reprezentație cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale Naționalului timișorean din ultimii cinci ani: The Full Monty de David Yazbek și Terrence Mc Nally, în regia lui Răzvan Mazilu.

Din nou la Sala 2, spectatorii se vor întâlni în data de 16 iunie cu ritmurile emoției autentice într-un bar argentinian, în Maria de Buneos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.

În prima lună de vară publicul e așteptat în 14 iunie să „guste” puțin Caragiale, la spectacolul Boborul, în regia lui Sabin Popescu, pe muzica lui Ilie Stepan și versurile lui Șerban Foarță, la restaurantul Fabricii de bere.

IMG_0467

Actorii Teatrului Național dau întâlnire publicului și la Studio „Uțu Strugari” în spectacole care condensează emoții: În afara jocului de Sergi Belbel, regia Ion-Ardeal Ieremia (3 iunie), Cloaca de Maria Goos, regia Mihaela Lichiardopol (4 iunie), Avioane de hârtie de Elise Wilk, regia Ion-Ardeal Ieremia (8 iunie), Un Romeo și o Julieta – un scandal urban după W.


Shakespeare, un concept de Laura Avarvari (10 iunie), Canicula de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu (15 iunie) și M-am hotărât să devin prost după Martin Page, regia Antonella Cornici (17 și 18 iunie).

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256 201 117), al căror orar de funcționare este de marți până duminică, între orele 11.00 și 19.00. De asemenea, informații despre spectacole, achiziționare de bilete online și rezervări se pot obține pe site-ul Teatrului Național, www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.