M10 despre câştigarea alegerilor pe Timiş de către PSD: cea mai dureroasă...

M10 despre câştigarea alegerilor pe Timiş de către PSD: cea mai dureroasă şi ruşinoasă situaţie din istoria post-decembristă. În ce localităţi au consilieri locali

0
DISTRIBUIȚI

protest m10 2

Patru consilieri locali, doar atât a reușit să strângă partidul Monicăi Macovei, M10, în tot județul Timiș. Deși pe fondul nemulțumirii față de partidele istorice, M10 ar fi avut șanse să obțină un scor decent în cursele pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, filiala județeană nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a intra în competiția electorală din 5 iunie.

„Rezultatele finale ale acestor alegeri locale ne-au plasat, din păcate, în fața celei mai dureroase și mai rușinoase situații ale perioadei post-decembriste: câștigarea de către PSD a județului Timiș.


Limitarea posibilităților partidelor nou înființate de a participa la alegeri, prin impunerea unor praguri dificil de atins în condițiile unor campanii corecte de strângere de semnături, desfășurarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin, sfidarea crasă a criteriului reprezentativității – toate acestea au dus, practic, la crearea unei piețe politice de oligopol, care răspunde exclusiv intereselor celor două mari partide – PSD și PNL – și ale sateliților acestora. Un întreg sistem politic deja osificat, construit pe solidarități de clan și interese comune ale unor grupuri transpartinice a opus, pe toate căile care i-au stat la îndemână, o rezistență teribilă la schimbare și la pătrunderea pe scena politică și administrativă a unor oameni noi și a unor formațiuni politice noi”, au transmis cei de la M10, prin intermediul unui comunicat de presă.

Oamenii care vor reprezenta partidul Monicăi Macovei în Timiş, în mandatul 2016 – 2020, sunt Neluțu Silaghi – Sânmihaiu Român, Mircea Săvescu – Belinț, Dumitru Ciocârlan și Valentin Ivan – Șag.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.