Mesaj pentru părinții din Timiș care consideră că „bătaia este ruptă din...

Mesaj pentru părinții din Timiș care consideră că „bătaia este ruptă din rai”: „Violența ucide”. Cum pot fi sesizate abuzurile asupra copiilor

0
DISTRIBUIȚI

abuz sexual

În condițiile în care mentalitatea românilor încurajează de secole violența asupra copiilor, în județul Timiș a fost lansată, în această lună, o campanie cu rol de sensibilizare a populației cu privire la fenomenul abuzurilor asupra micuților. Este vorba de „Violența ucide”, inițiată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC Timiș) pentru a marca Ziua împotriva Violenței asupra Copilului în România, aniversată în data de 5 iunie.

Sute de copii din Timiș, abuzați anul trecut

„Violenţa asupra copiilor poate fi întâlnită pretutindeni: violenţa fizică (pedeapsă corporală), neglijarea, violenţa sexuală, practicile tradiţionale dăunătoare (inclusiv căsătoriile timpurii sau forţate) violenţa psihologică (insultă, ignorare, respingere, ameninţare, indiferenţă emoţională).


Violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor. În comunitate sunt întâlnite, cel mai adesea, forme de violenţă împotriva copiilor care trăiesc pe stradă”, transmit reprezentanții instituției.

În cadrul campaniei „Violența ucide” au fost realizate afișe și autocolante cu Telefonul Copuilului – 0256 983, care poate fi apelat de către orice persoană, adult sau copil, care dorește să facă o sesizare cu privire la situația unui copil abuzat, neglijat, aflat în situație de risc sau în dificultate. Aceste materiale vor fi distribuite, în această lună, în județul Timiș, copiilor din școli, asistenților sociali din mediul rural, cadrelor didactice și altor persoane de referință din cadrul comunității locale.

Potrivit statisticilor furnizate de reprezentanții DGASPC Timiș, în primele cinci luni ale anului 2016 au fost înregistrate 358 de sesizări de abuzuri și neglijare asupra copiilor, din care 256 au fost confirmate și 102 infirmate. În 47 de cazuri s-a impus scoaterea copiilor din familie și instituirea plasamentului în regim de urgență. Cele mai multe cazuri au vizat neglijarea (217 cazuri) și abuzul fizic asupra copiilor (17 cazuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.