Primarul Devei, proaspăt reales pentru al cincilea mandat, condamnat la închisoare cu...

Primarul Devei, proaspăt reales pentru al cincilea mandat, condamnat la închisoare cu executare. Câți ani ar putea sta după gratii

0
DISTRIBUIȚI

mircia muntean accident

Magistraţii l-au condamnat pe noul primar al Devei la închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru conducerea sub influenţa alcoolului. Pedeapsa de șase ani de închisoare este una cumulată: pentru infracţiunea șa volan comisă în toamna anului 2014 a primit de doi ani de închisoare, care s-au adăugat unei condamnări mai vechi, de patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu, relatează adevarul.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a condamnat pe noul primar al Devei, Mircia Muntean, la şase ani de închisoare, în dosarul accidentului rutier provocat la beţie.


„Instanţa îl condamnă pe inculpatul Muntean Mircia la pedeapsa de doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile art. 68 din Codul penal. Revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sentinţa penală nr. 703/17.07.2013, definitivă prin decizia penală nr. 179/24.09.2013, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători. Adaugă la pedeapsa aplicată în cauză, de 2 ani închisoare, pedeapsa anterioară de 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Muntean Mircia să execute, în total, pedeapsa principală de 6 (şase) ani închisoare”, a informat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, conform sursei citate. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Mircia Muntean a fost primar al Devei timp de patru mandate, până în 2012, iar în ultimii patru ani a fost parlamentar, trecând de-a lungul timpului pe la mai multe partide. După alegerile de săptămâna trecută, a redevenit primar al municipiului Deva, din partea PSRO (Partidul Social Românesc), învingându-l pe Petru Mărginean (PNL), primarul în funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.