NESĂBUINȚĂ O timișoreancă a ieșit la cumpărături în cele mai fierbinți ore...

NESĂBUINȚĂ O timișoreancă a ieșit la cumpărături în cele mai fierbinți ore ale zilei și a leșinat pe stradă

1
DISTRIBUIȚI

canicula

O femeie din Timișoara a dat dovadă de inconștiență, astăzi. Aceasta s-a gândit să iasă din casă pentru a face cumpărăturile în miezul zilei, când afară se înregistrau cele mai mari temperaturi. Femeia a ajuns într-un magazin, dotat cu aparat de aer condiționat, dar când a ieșit din încăpere și a dat de temperaturile extreme, a leșinat pe stradă. Astfel, medicii de pe ambulanță au fost solicitați pentru a-i acorda îngrijiri medicale timișorencei.

Ce ne recomandă medicii

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Timiș le recomandă femeilor să nu calce haine sau să gătească în miezul zilei, când temperaturile sunt extrem de ridicate.


Totodată, medicii spun că este bine să evitați expunerea la soare în intervalul orar 11.00 – 18.00, să purtați îmbrăcăminte lejeră, în culori deschise, dar și ochelari de soare și pălărie.

De asemenea, este recomandat să consumați între 2 și 2,5 litri de apă, cât mai multe fructe și legume, să reduceți consumul de cafea și să evitați consumul de băuturi carbogazoase și alcoolul. În cazul unui disconfort termic prelungit (temperatură, dureri persistente), este mai bine să luați legătura cu medicul de familie. Recomandările sunt adresate întregii populații, însă sunt vizate mai ales persoanele vârstnice, bolnave cronic și copiii.

Potrivit meteorologilor, astăzi, în județul Timiș temperaturile ajung și la 32 grade Celsius, la umbră.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.