Nicolae Robu cere, pe Facebook, încetarea „tranzitoratului” la PNL Timiş şi alegerea...

Nicolae Robu cere, pe Facebook, încetarea „tranzitoratului” la PNL Timiş şi alegerea unui lider unic. Vezi ce criterii încălcate de el vrea să impună UPDATE Precizare după apariţia articolului

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu

După eşecul de la alegerile locale din 5 iunie, unde Nicolae Robu a obţinut voturile a doar 15% din populaţia cu drept de vot din Timişoara pentru un nou mandat, şi după ce PSD a câştigat cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean, urmând ca liderul social-democraţilor din judeţ, Sorin Grindeanu, să devină lider al CJ Timiş prin alianţa cu UNPR şi ALDE, Nicolae Robu cere, pe Facebook, conducere monocefală la PNL Timiş. Primarul Timişoarei a inventat şi un cuvânt nou, „tranzitorat”, cuvânt prin care a descris situaţia conducerii bicefale la PNL Timiş, asta în condiţiile în care copreşedintele filialei judeţene, Dan Popa, a anunţat că va demisiona după ce Alin Popoviciu nu a reuşit să ia scor mai mare decât candidatul PSD la CJ Timiş.

Cum a pledat Nicolae Robu pe Facebook

„1. E timpul să înceteze tranzitoratul postfuziune! Continuarea funcționării partidului cu organisme create în vederea fuziunii și a gestiunii imediatului post-fuziune este total nepotrivită.
2. Am constatat, din 2008 până în prezent, că deciziile majore în partid sunt luate total netransparent, de grupuri / grupulețe de persoane neîndrituite statutar în acest sens –de multe ori, bănuite de înrolare și în alte structuri -discrete sau secrete–, forurile statutare fiind mereu puse în situația unor fapte împlinite, lor nerămânându-le altceva de făcut decât să valideze acele decizii, altminteri riscând să creeze partidului imagine negativă.
3. E timpul să nu se mai întâmple astfel, e timpul ca partidul să fie condus de oameni care și-au dovedit greutatea politică prin voturile obținute de la cetățeni.


Exact așa cum fotbalul se joacă pe goluri, politica se face pe voturi! Partidele nu au, nu trebuie să aibă o existență pentru ele însele! Cu atât mai mult, pentru alte structuri! Ele trebuie să fie reflectarea opțiunilor cetățenilor, iar opțiunile cetățenilor sunt exprimate prin vot! Desigur, ideea enunțată presupune modificări în statutul PNL. Dar nu e, oare, timpul să facem o reformă autentică și la nivelul statutelor partidelor?!
4. E timpul ca promovarea în partid, inclusiv desemnarea candidaților pentru diverse funcții / poziții politice sau administrative să se facă prin proceduri riguroase, pe principii de merit –merit însemnând portofoliu de performanțe, de performanțe deja atinse, nu în stadiul de ținte!- și nu discreționar, clientelar, sub influențe exogene partidului sau pompieristic, în cel mai nevinovat caz”, a scris Robu pe Facebook.

Aşa cum se vede din textul de mai sus, primarul face o aluzie şi la Alin Popoviciu care, deşi este cercetat de DNA, a fost ales să fie candidatul PNL pentru şefia CJ Timiş. Dacă la începutul discuţiilor privind candidatura lui Popoviciu se zvonea că acesta ar fi fost impus de Vasile Blaga, copreşedintele PNL, ulterior Alin Popoviciu a reuşit să se claseze primul pe lista de doritori în cursă, după ce a trecut cu brio de toate criteriile impuse de PNL, inclusive cele de integritate. Mai merită amintit și că, în ciuda celor cerute de Nicolae Robu prin postarea de mai sus, lista PNL pentru CL Timiș conține nume precum Lucian Căldăraru, revoluționar și protestatar, Ciprian Mihok, fost șef PNȚCD Timișoara, care a încercat excluderea consilierilor Flavius Boncea și Bogdan Herzog din CLT folosind o ștampilă falsă, sau Robert Kristof, consilier personal al lui Robu, toți aleși cu acceptul primarului pentru a fi candidați la consiliul local.

UPDATE 1 După apariţia articolului pe PRESSALERT.ro, Nicolae Robu a revenit pe Facebook cu o precizare, susţinând că referirile sale despre conducerea unicefală erau pentru conducerea centrală a PNL, neexplicând, însă, cum la Bucureşti ar putea să fie un singur lider al partidului, iar în filiale, în continuare, câte doi copreşedinţi.

1 COMENTARIU

  1. Un jeg mai mare ca acest ipochimen nu exista. Pai scorul de 30% la vot politic in Timisoara e un scor onorabil pentru un primar in functie? Pai la Arad este de 57%,la Cluj de 70%, la Oradea de 64% si la Gotlob de 100%,….unde e meritul lui? El vorbeste de merit? Imi vine sa vomit

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.