Ocazie de promovare pentru Timișoara: Ordinul European al Cavalerilor Vinului își înființează...

Ocazie de promovare pentru Timișoara: Ordinul European al Cavalerilor Vinului își înființează „filială” în Banat

0
DISTRIBUIȚI

Piteşti-7-mai-2016-009

Eveniment deosebit în orașul de pe Bega, sâmbăta aceasta. Se înființează un legat al unui ordin cavaleresc, mai nou prezent în România, pe filieră austriacă.

Ordinul European al Cavalerilor Vinului va organiza în data de 18 iunie 2016, ceremonia de de înființare a Scaunului Cvaleresc Timişoara și de acreditare de noi membri. Evenimentul constituie o nouă ocazie de promovare internațională a municipiului și județului nostru.

Manifestările se vor desfăsura conform ceremonialului specific Ordinului. După o primă întâlnire a membrilor și viitorilor cavaleri, aceștia vor defila prin centrul orașului (cu plecare de la Hotelul Timişoara – ( pe „Corso”) Opera Română – Catedrala Mitropolitană şi întoarcerea (pe „Surogat“) Catedrala Mitropolitană – Opera Română şi revenirea la Hotelul Timişoara, cu oprire la Camera de Comerţ Industrie și Agricultură Timişoara), însoţiţi de fanfară.

Ceremonia de înfiinţare a Scaunului Cavaleresc Timişoara şi de acreditare a noilor membri va avea loc în Sala de festivităţi „CEDO“, a Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara.

”Vinul este parte integrantă a identității europene, iar obiectivul Ordo Equestris Vini Europae este de a menține acest patrimoniu cultural comun în toată diversitatea lui și de a păstra această moștenire culturală pentru generațiile viitoare.


Consulatul România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului este o organizație culturală care și-a propus să promoveze valorile culturale locale în general, și vinul – privit ca un bun cultural, parte a identității noastre naționale – în special. În acest sens, organizăm diverse activități precum prezentări și degustări de vinuri, vizite la podgoriile și cramele viticultorilor, participări la festivaluri ale vinului și alte evenimente oeno-gastronomice, din dorința de a învăța cât mai multe lucruri despre vin, despre asocierea lui cu gastronomia, despre calitățile curative ale acestui complex aliment, despre istoria viticulturii și vinificației care se identifică cu istoria omenirii. Pentru perfecționarea noastră în materie de vin, apelăm la viticultori, oenologi, degustători, somelieri și alți specialiști ale căror competențe profesionale sunt unanim recunoscute. Acțiunile noastre sunt caracterizate prin voluntariat, iar răsplata eforturilor noastre este sentimentul datoriei împlinite, respectiv transmiterea către generațiile viitoare a spiritului de conservare și perpetuare a tradițiilor vini-viticole multimilenare”, se arată pe pagina de internet a ordinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.