Partidele din Timiş, NEGOCIERI pentru alianţe în CLT şi CJT. Vezi ce...

Partidele din Timiş, NEGOCIERI pentru alianţe în CLT şi CJT. Vezi ce declară liderii formaţiunilor

1
DISTRIBUIȚI

cjt01_resize

Alegerile locale din 5 iunie s-au încheiat, însă pentru partide greul abia acum începe. Asta pentru că, urmare a scorurilor obţinute, PNL şi PSD sunt nevoite să poarte negocieri cu partidele mici, care chiar dacă au obţinut unul sau doi consilieri, vor face jocurile în constituirea majorităţii pentru Consiliul Local Timişoara şi la alegerea unui preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. La Consiliul Local Timișoara PNL are 12 consilieri, PSD nouă, UDMR doi, PMP doi, ALDE unul și independentul Adrian Orza. O majoritate simplă ar fi de 14 consilieri, însă pentru a trece proiecte de patrimoniu, Nicolae Robu are nevoie de 18 voturi ale aleșilor. La Consiliul Județean Timiș PSD are 16 consilieri, PNL 14, UNPR trei, PMP doi și ALDE doi, iar majoritatea simplă ar fi de 18 consilieri.

Ce declară liderii partidelor din Timiş despre alianţe

Din partea UNPR, Titu Bojin, cel care a tras lista partidului și a obținut trei locuri de consilier județean, ne-a declarat că „eu nu am purtat negocieri cu nimeni. Domnul Răducanu este președinte și el negociază. Momentan este plecat la București, fiind deputat. Probabil că și acolo au loc întâlniri și ședințe. Eu îl aștept să vină mâine dimineață ca să vorbesc și eu cu el. Nu am vrut să mă bag, că nu depinde de mine ce se întâmplă de aici înainte. Eu mi-am făcut datoria. Scorul obținut de UNPR este unul destul de bun, zic eu, pentru că am reușit să obținem trei consilieri. Eu zic că de aici înainte nu se pot face cărțile fără noi sau că ar fi foarte greu de făcut majoritate fără UNPR, dar este adevărat că dacă avem cinci consilieri aveam un cuvânt mai greu”.

Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, ne-a declarat că „nu am purtat negocieri, avem un protocol de colaborare la nivel național cu UNPR și ALDE.


Nu am purtat negocieri cu alte partide până acum”.

Președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu, a explicat și ea că „nu am purtat negocieri, am avut o discuție prealabilă cu PNL, dar asta a fost doar formal, înainte de a ne pune la masă în mod oficial. Discuția am purtat-o cu domnul Alin Popoviciu, însă atunci când vom purta discuții oficiale cu cei mandatați de PNL voi veni cu proiectele pe care le-am promovat în campanie electorală pentru județ, să mă asigur că am susținere pentru ele”. Despre o posibilă alianță cu PSD Iliescu a declarat că „nimic nu este exclus la acest moment. Nu este exclus nici măcar să rămânem în opoziție în CLT și CJT”.

Dacă ieri liderul UDMR Timiș, Ferenc Halasz, declara că partidul său poartă negocieri cu formațiunea condusă de Nicolae Robu, pentru o majoritate simplă în CLT, Alin Popoviciu, candidatul PNL pentru șefia CJ Timiș ne-a spus că „nu pot să vă spun cu cine purtăm negocieri. Bineînțeles că purtăm, dar nu pot să vă spun cu cine. Dacă alții vă spun cu cine, înseamnă că ei nu știu să negocieze şi cum se face în politică”. Adrian Orza a declarat ieri la PRESSALERT LIVE că nu a purtat încă negocieri cu nimeni pentru o alianţă în CLT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.