Sorin Grindeanu a dezvăluit la PRESSALERT LIVE cum se putea schimba soarta...

Sorin Grindeanu a dezvăluit la PRESSALERT LIVE cum se putea schimba soarta Primăriei Timișoara în urmă cu patru ani. Ce a spus despre noua „inaugurare” de ziua lui Nicolae Robu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu pressalert live (1)

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, a vorbit și despre ultima „inaugurare” marca Nicolae Robu. Candidatul la șefia consiliului județean consideră că evenimentele de genul „proba cu vaporetto” sau inaugurarea pasajului de anul trecut, tot de ziua primarului, aduc aminte de manifestările post-decembriste. Fostul ministru a dezvăluit de asemenea și scenariul prin care Timișoara l-ar fi putut avea pe el primar în locul lui Robu.

„În momentul în care ești ales primar, ești ales pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei care sunt membri PNL. Ești primul cetățean și trebuie să ridici standardul extrem de mult. Nu trebuie să apară diverse lucruri cel puțin haioase despre tine, înseamnă că ai o problemă în acel moment. Mi se pare absolut ciudat și o coincidență incredibilă ca de fiecare dată când e ziua primarului să forțăm o inaugurare. Îmi aduc aminte de perioade de dinainte de 89. Erau cred de 26 ianuarie, eram prea mic, 13-14 ani. Erau manifestații în frig, acum sunt inaugurări. Anul trecut a fost chiar de ziua domnului primar s-a cântat în pasajul Michelangelo. Anul acesta nu înțeleg ce a fost, o probă la vaporetto. Nu funcționează din ce știu…”, a declarat Sorin Grindeanu la PRESSALERT LIVE.

Întrebat de stația botezată „Gheorghe Coposu”, pesedistul a replicat cu o glumă: „Mi se pare că aici e un mix, știți că acest proiect a fost făcut pe vechiul exercițiu bugetar, de vechea administrație. Au făcut un mix între Gheorghe Ciuhandu și Corneliu Coposu. Eu mă așteptam ca acea stație din Parcul Coposu să se numească Nicolae Coposu… Gheorghe Coposu? Jenant!”.

„Se încearcă o ștergere a istoriei orașului nostru.


De parcă Timișoara există din 2012, de când e primar Nicolae Robu. La fel cum a fost cazul cu plăcuțele de la fântâni, înlocuite, cele cu Ciuhandu, cu Nicolae Robu”, avertizează Grindeanu. Acesta susține că e stânjenit ca cetățean al Timișoarei de imaginea creată de actualul primar în țară. Cât despre bannerul confiscat de la cetățenii care au protestat la evenimentul de pe Bega acesta a adăugat că aceștia „trebuie să acționeze în justiție, mi se pare un abuz. Mi se pare și mai grav că primarul acceptă această politică a unor funcționari. Acceptă acest mod de a-l ridica și de a-l face cel mai frumos și cel mai deștept. În momentul în care te înconjori de lingăi, pupincuriști, care de dimineața până seara îți spun că ești cel mai frumos și deștept, s-ar putea să și crezi. Din păcate sunt persoane în jurul lui Nicolae Robu și îi fac rău primarului. Dincolo, că acest lucru nu mă interesează. Acest rău se răsfrânge asupra orașului. Eu sunt timișorean și nu-mi place să se râdă de orașul în care trăiesc. Ca orașul în care trăiesc să devină subiect de bancuri… Am văzut acel banner, inspirați acei doi tineri. Alunecăm pe o pantă extrem de periculoasă. În 89 s-a murit aici pentru a înlătura acest tip de a face politică. Iată că la 26 de ani asistăm la acțiuni de același tip, păcat”, a conchis Sorin Grindeanu.

„Puteam să fiu candidat la Primăria Timișoara din partea USL-ului”

Sorin Grindeanu a prezentat în finalul emisiunii scenariul prin care Nicolae Robu nu ar fi ajuns în 2012 primarul Timișoarei. ”Am fost tot timpul om de echipă, chiar dacă indirect sufăr de o anumită pierdere, prefer să las de la mine. Exemplu: puteam în 2012 să bat foarte tare din picior la București, la PSD, la Victor Ponta, să fiu candidat din partea USL-ului la Primăria Timișoara și să se schimbe locurile, PNL la CJT și PSD la Primărie. Poate mi-aș fi dorit să fiu primarul Timișoarei. Am înțeles să fiu jucător de echipă, e mai importantă pentru mine echipa, nu să joci personal, așa cum din păcate a făcut cel de care aminteați (n.r. Titu Bojin). A ales o cale personală, nu-l atac. Nu o să fac însă niciodată ce a făcut dânsul”, a subliniat Grindeanu.

1 COMENTARIU

  1. O sa îl votez pe Robu,pentru că alte alternative serioase nu avem…numai când îl văd pe Grindean și ai lui mă apuca nebunia….mă mir că nu a candidat Ponta la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.