Final de sezon în spirit tradițional la PRESSALERT LIVE. Cum vede fotoreporterul...

Final de sezon în spirit tradițional la PRESSALERT LIVE. Cum vede fotoreporterul Adrian Pîclișan scena timișoreană după alegeri VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
picli si bota
Adrian Pîclișan și Dragoș Boța la PRESSALERT LIVE

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, ultima ediție a acestui sezon, a fost fotoreporterul Adrian Pîclișan. În mod tradițional acesta a dezbătut alături de moderatorul Dragoș Boța evenimentele ultimelor luni din viața publică și politică locală, dar și situația presei din Timișoara.

Adrian Pîclișan, care s-a aflat alături de Dragoș Boța ”pe teren” în majoritatea investigațiilor PRESSALERT.ro, a vorbit despre peisajul politic descurajator. ”Eu nu mai pot să-i înțeleg din punct de vedere uman… Vezi non-stop șefi pe anumite situații, subalternii trași în aceeași ecuație și nimeni nu învață nimic… Peste zece ani vom revedea emisiunea și vom vedea unde suntem”, a spus Adrian Pîclișan.

Fotoreporterul rămâne totuși optimist deoarece ”politicienii încep să-și dea seama că nu ma merge ca până acum. Au început să schimbe din discurs, din atitudine, dar lucrurile sunt foarte la început”. Pîclișan a amintit de o postare pe blog-ul fostului PNL-ist Ciprian Jichici după alegeri: ”A fost o analiză care mi-a dat așa o satisfacție, am zâmbit. ”Îți vine să crezi sau nu, timișoreanul începe să înțeleagă că trotuarul, firul de iarbă sau de lalea sunt ceva absolut normal”, un liberal spune asta.


Am zâmbit cu gura până la urechi, citind ceva de bun simț, scris de cineva care nu de mult era la dreapta…”. Acesta nu crede însă că mesajul a fost înțeles de Nicolae Robu. ”Aroganța asta mie îmi spune că nu s-a înțeles nimic la nivelul ăsta… al administrației, și cred că următorii ani vor fi la fel de bulversanți”, a conchis Adrian Pîclișan.

Aflat de 20 de ani în ”breasla presei”, Pîclișan vede totuși o schimbare în atitudinea generală față de primarul Timișoarei după scrutin. Dezvăluirile PRESSALERT.ro fiind și ele parte din ecuație. ”Am observat după alegeri mai multe voci critice la adresa lui Nicolae Robu. …Deși unii sunt înregimentați în anumite zone, încep să-și dea seama că liderul lor nu e chiar ceea ce trebuie. Poate o mie-o mie cinci sute de voturi nu s-au mai dus spre el din motive de… PRESSALERT.ro…. Mă face să cred că ceea ce facem nu poate fi decât benefic”, a precizat fotoreporterul.

Adrian Pîclișan a sintetizat și cum vede munca sa în cadrul echipei PRESSALERT.ro: ”Atâta timp cât știu că e o chestie curată și onestă și nu vine nimeni să spună: așa da, așa nu, pedala dreaptă, maneta stângă… mie mi se pare că sunt în cea mai bună echipă, combinație și posibilitate”.

Moderatorul Dragoș Boța a explicat creșterea PRESSALERT.ro, în condițiile în care presa, în general, e în cădere, inclusiv în Timișoara. ”Faptul că PRESSALERT.ro a crescut și crește în continuare e pentru că noi ne-am încăpățânat să rămânem pe direcția unui jurnalism onest și să scriem lucrurile așa cum le vedem, fără să ne lăsăm înfluențați de cum bate vântul. Și să nu adoptăm stilul: dacă facem ciocul mic o să ne fie mai bine. De aici pleacă totul, restul sunt povești și detalii”, a subliniat Dragoș Boța.

Realizatorul PRESSALERT LIVE promite noi surprize în toamnă, când va începe sezonul 4 al emisiunii. ”Avem câteva proiecte și sper ca din septembrie să avem cu ce să ne lăudăm”, a încheiat Dragoș Boța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.