Promisiuni de la Robu: Timişoara se va umple de tramvaie noi şi...

Promisiuni de la Robu: Timişoara se va umple de tramvaie noi şi reabilitate. Ce omită să spună edilul

0
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate16_resize

Promisiuni peste promisiuni de mai bine legate de transportul în comun din Timişoara. Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că „vaporettele sunt aproape gata. Încă două ne vin saptămâna aceasta, cinci şi şase şi cea de-a şaptea ambarcaţiune o să vină în jurul datei de 25 iunie, termenul este de 30 iunie şi pentru vaporette. Drept urmare, chiar dacă am avut emoţii mari că nu a venit nimeni la licitaţie, şi nu era simplu să rezolvăm o astfel de problemă, firma din Galaţi se dovedeşte a fi o firmă serioasă şi ne livrează conform angajamentelor luate aceste vaporaşe. Vreau să vă mai spun că aşteptăm să ne vină şi minibuzele, dar e o anumită întârziere în privinţa lor. Ştiţi că am contractat douăzeci de minibuze, ele sunt foarte moderne şi frumoase, dar nu ne vin aşa de repede cum dorim noi.


Sper să vină în săptămânile viitoare, oricum nu mai durează mult, este o chestiune de săptămâni. De asemenea, ar fi timpul să vină unul dintre cele 12 tramvaie care sunt date la reabilitat, deci al treilea pe lângă cele care circulă de binişor prin oraş”.

Edilul a comentat că fiind stabilite deja relaţiile cu furnizorii, dar şi procesele de intervenţie pentru reabilitarea tramvaielor vehiculele ar trebui să ajungă în Bega într-un timp mai scurt. Acesta a promis că „sistemul de transport în comun va fi pus la punct. Vom avea tramvaiele înnoite şi în curând vor fi în total 14 şi vom comanda şi reabilitarea altora în 2016 în plus vrem să şi achiziţionăm pe fonduri europene tramvaie noi, pentru că în exerciţiul 2014 – 2020 pot fi cumpărate pe bani europeni şi tramvaie. (…) Vreau să vă spun că noi avem o mulţime de proiecte, peste 300, dar nu se pune problema să aplicăm cu toate, pentru că nu există fonduri pentru susţinerea lor”, a completat Robu.

Trebuie spus însă că, deşi Timişoara este dotată cu autobuze noi, cu climă, vara pasagerii „fac saună” în vehiculele RATT unde şoferii refuză de multe ori să dea drumul la aer condiţionat. În tramvaie, nici vorbă de aer condiţionat, însă mersul cu uşile deschise este şi el destul de des practicat vara. În plus, fie că vorbim de tramvaie vechi sau autobuze noi, problema hoţilor de buzunare este încă una nerezolvată. Nu numai atât, dar nici vaporaşele aduse recent pe Bega nu vin cu condiţii mai bune. Aparatele de aer condiţionat montate pe ele nu sunt nici ele de folos, nefăcând faţă, astfel că pentru ca oamenii să nu facă saună în cutiile de metal plutitoare, circulaţia se face cu uşile deschise. Riscul ca un copil să cadă în apă dacă este lăsat nesupravegheat este unul de care, aparent, nu se ţine cont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.