Protest la Timișoara împotriva „parlamentului murdar”. Ce mesaje au avut cei prezenți...

Protest la Timișoara împotriva „parlamentului murdar”. Ce mesaje au avut cei prezenți pentru aleșii neamului UPDATE 2 Când se vor reîntâlni protestatarii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest anti parlament2

De dimineață, pe Facebook era mare agitație cu protestul împotriva „parlamentului murdar”, care urma să fie astăzi de la ora 18.00 în București, CLuj-Napoca și Timișoara. Conform „event”-ului creat pe rețeaua de socializare, locul de întâlnire al timișorenilor care nu sunt de acord cu ultimele decizii adoptate de parlamentari a fost Piața Operei.

La ora 18.00, agitație era în fața Teatrului Național din Timișoara, dar nu erau protestatarii, ci spectatorii care intrau la o nouă reprezentație a piesei „Hamlet”. Singurii prezenți în zonă erau jandarmii și un echipaj al Poliției Naționale, nefiind nici măcar un protestatar în Piața Operei. Mai multe persoane erau așezate pe margine, în apropierea clădirii rectoratului Politehnicii, la umbră. Aproximativ 40 de protestatari discutau în grupuri, afișând foi pe care scria „nu vă mai angajați neamurile”, „integritate înainte de toate” sau „reforma partidelor parlamentare”.

protest anti parlament1

Rămâi pe PRESSALERT.ro să urmărești desfășurarea evenimentelor.

UPDATE 1 Protestatarii care s-au adunat în urma eventului de pe FB au început să discute strategia, părerile fiind împărțite, unii spunând că trebuie protestat în fiecare zi, că trebuie obținută aprobare.


Un lucru l-au stabilit cu certitudine: principalul obiectiv este ca în toamnă „parlamentul să fie fără penali”. La ora 18.45, cele peste 100 de persoane au plecat într-o plimbare în centrul Timișoarei, pe lângă terase, cu mesajele în mâini.

UPDATE 2 După plimbare, protestatarii s-au oprit să mai discute despre cum vor proceda în zilele următoare. La un moment dat a luat cuvântul și Răzvan Munteanu, cel care a condus protestele după tragedia de la Colectiv. „Părerea mea este să nu luați niciun fel de aprobare pentru a protesta, pentru că atunci veți răspunde administrativ sau penal dacă se întâmplă ceva, fiind organizatori. Nimeni nu ne poate interzice să protestăm, să ne plimbăm și să strigăm nu prea tare. Eu vă spun din experiența mea”, a susținut acesta.

Într-un final, protestatarii au hotărât că se vor reîntâlni mâine, la ora 19.00, în Piața Operei, esențial fiind să existe o continuitate a acțiunilor. La ora 18.15, aceștia s-au împrăștiat, câteva grupuri mai rămânând la discuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.