Robu după ce liberalii au fost înfrânţi de PSD la CJT: „PNL...

Robu după ce liberalii au fost înfrânţi de PSD la CJT: „PNL nu a pierdut”. Cum explică că nu a luat 80% aşa cum se lăuda

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu si dan popa asteapta rezultate alegeri 2016 (2)

Deși a fost votat de doar 15% din populația Timișoarei, a obținut doar 12 consilieri locali și a pierdut șansa de a face majoritate pentru Consiliul Județean Timiș, copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că partidul său a câștigat alegerile locale, pentru că scorul realizat de PNL este cel mai mare din istorie. Robu însă nu ține cont de faptul că noul PNL este constituit prin fuziunea cu vechiul PDL.

Nicolae Robu, convins că PNL nu a pierdut alegerile locale în Timiș

Acesta a declarat astăzi că „este cel mai bun scor pe care PNL l-a obţinut vreodată. Cum să nu fie atunci o victorie? Că nu este la nivelul a ceea ce ne-ar fi plăcut, este o altă discuţie. Am câştigat primării importante, pai nu este o victorie că am câştigat primăria Buziaş unde a fost primar PSD? Eu mă refer că am câștigat primării importante acolo unde nu am avut noi primării înainte de alegeri. Suntem extrem de bucuroși că am câștigat primăriile din zona periurbană. Este extrem de importantă pentru noi zona periurbană. La Șag se vor reface alegerile și avem speranțe că vom câștiga alegerile și acolo. Deci avem toate motivele să spunem că am câștigat alegerile, chiar dacă nu la scorurile pe care ni le-am fi dorit și nerealizările sunt la consiliul local și consiliul județean desigur, că la primar nu este atât de important cu cât ai câștigat. (….) PNL nu a pierdut, cum să piardă dacă a câștigat primării foarte importante?”

Întrebat de scorul de la Consiliul Județean Timiş, unde partidul condus de Sorin Grideanu a obținut cel mai mare scor, Robu a spus că „nu am câștigat majoritatea la consiliul județean, alegerile au mai multe componente.


Județul este una și consiliul județean este alta, oameni buni. Știți bine că nu este nicio relație de subordonare între consiliul județean și primării și consiliile locale, nu există nicio relație de subordonare. Votul politic e una și alegerile în ansamblu înseamnă alta. Cum să nu fii bucuros și să nu consideri că ai câștigat în momentul în care te impui în unități administrativ teritoriale unde nu ai fost prezent anterior și ai câștigat mai mult decât ai pierdut, mai ales că contează și dimensiunea unitățile administrative? Una este Secașu și alta este Timișoara. Dar ce, noi venim să numărăm câți primari avem, asta ne interesează? Contează că noi avem primari pentru majoritatea populației din județ. Iar la consiliul județean aveți răbdare, că deocamdată nu are nimeni majoritate acolo, după cât știți. Nu contează asta, contează cine e la putere în final. Asta contează, aveți răbdare, deocamdată nu e nimeni. Nu sunt mulțumit de numărul de consilieri locali la Timișoara, nu sunt mulțumit nici de numărul de consilieri județeni la CJT. Nu sunt mulțumit, dar nici să prezentăm lucrurile așa cum a încercat mașinăria PSD de propagandă nu pot accepta. Dezastru este la București, într-adevăr acolo este dezastru, nu poate nimeni să vină să spună că nu e dezastru că am pierdut pe linie”. Acesta a atenționat că PNL are încă primari în oraşe de mari dimensiuni.

Despre faptul că noul PNL este rezultatul fuziunii dintre PNL şi PDL, iar scorul obţinut nu este unul mare, Robu a declarat că „asta e altceva. Eu am rigoarea cuvintelor, sunt calculatorist, asta e altă socoteală. PNL ca instituție nu a obținut niciodată rezultate la nivelul celor de acum. Noi ne-am așteptat la mult mai mult și ne-am dorit mult mai mult, ţinând seamă și de faptul că PNL de acum este rezultatul fuziunii cu PDL și că am pus laolaltă tot ce am avut, primarii pe care i-am avut, activul celor două partide şi simpatiile la cetăţeni pe care cele două partide le-au avut. Şi atunci plecând de la aceste două premise, am considerat că putem obţine mai mult decât am obţinut. Deci prin prisma obiectivelor pe care ni le-am propus nu suntem mulţumiţi. (…) Nu e corect să vorbim de un dezastru, dar nu suntem mulţumiţi de scorul pe care l-am obţinut. Până una alta nu ştim cum va fi la Consiliul Judeţean Timiş. Vom vedea”.

Pe tema alianţelor, Robu a conchis că nu ştie ce discuţii au purtat PSD şi UNPR, doar că ALDE va face alianţă cu PSD. Primarul votat de 15% din timişoreni a mai adăugat şi că a fost oprit în campanie de un cetăţean care i-a spus că îl votează, dar este preocupat de faptul că va câştiga cu 80%, în condiţiile în care acest lucru ar fi nociv pentru democraţie.

2 COMENTARII

  1. la CJT are dreptate..cu 2 consilieri in plus luati de pe sate nu te poti lauda ca ai castigat..la CJT miezul acum e Bojin el face cartile..daca PNL il lasa presedinte pa PSD

  2. Mai frate eu unul m am saturat de lupta voastră politica. Voi chiar nu vedeti ca ng se mai poate asa. Faceti ceva dracului pentru oameni ati furat destul nu credeti????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.