Robu, scos din sărite de vestea că Orza vrea partid regional: „La...

Robu, scos din sărite de vestea că Orza vrea partid regional: „La trei membri poţi să faci partidul de cătun şi să venim cu o nouă orânduire socială”

1
DISTRIBUIȚI

robu-urla-microfon-clt

Un nou motiv de iritare pentru primarul Timişoarei, Nicolae Robu – posibilitatea înfiinţării unui partid regional. Edilul Timişoarei a lansat un atac mai mult sau mai puțin subtil la consilierul local independent Adrian Orza. Vorbind ieri despre Curtea de Conturi şi modul în care instituţia a răspuns la o solicitare în baza Legii 544 făcută de Primăria Timişoara, Nicolae Robu a comentat despre felul în care în România fie se încearcă încălcarea legilor, fie sustragerea de la respectarea acestora, prin constituirea de reguli proprii. Trebuie precizat că Adrian Orza a fost votat ca şi consilier local, după ce a candidat din postura de independent. Ulterior scrutinului din 5 iunie, Orza a declarat, în presa locală, că nu exclude înfiinţarea unui partid regional la Timişoara.

Ce l-a scos din sărite pe Robu

„Noi mereu încercăm să inventăm.


Nu avem ce să inventăm. Am inventat partide cu trei membri. Hai să vedem ţările puternice cu câte partide funcţionează. Există în Statele Unite ale Americii ţară de zece ori mai mare decât România, iar dacă e să facem comparaţiile de mai mult de zece ori în termeni de putere diferenţa este mult mult mai mare, funcţionează cu două partide serioase. Cu câte partide funcţionează Marea Britanie, cu câte partide funcţionează Germania şi aşa mai departe. La noi, numai în Consiliul Local al Municipiului Timişoara avem reprezentate… nici nu ştiu câte sunt, ce partide sunt, trebuie să număr ca să ştiu şi mai vrem să înfiinţăm acuma partide de cătun, mai nou. Fiecare cătun cu partidul său, că se poate. La trei membri poţi să faci partidul de cătun şi să venim cu o nouă orânduire socială, orânduirea socială făcută de partide de cătun”, a spus Robu.

Deşi atacul acestuia nu a fost adresat cu subiect şi predicat lui Orza, declaraţiile lui Robu vin după ce PNL Timiş trebuie să poarte negocieri cu partidele mici de tipul UDMR, PMP sau chiar cu independentul Adrian Orza pentru a stabili o majoritate în Consiliul Local Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.