Robu tună iar la adresa Curţii de Conturi: „Este o bătaie de...

Robu tună iar la adresa Curţii de Conturi: „Este o bătaie de joc fără seamă”. Cu ce l-au scos din sărite

0
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, tună din nou la adresa Curţii de Conturi, care a decis că finanţarea echipelor de sport din urbea de pe Bega se face ilegal. Cu contestaţia raportului respinsă, Robu a cerut, în baza Legii 544, rezoluţiile emise de Curtea de Conturi privind asocierile administraţiilor publice locale şi judeţene din ţară în vederea susţinerii sportului în perioada 2015 – 2016. Răspunsul primit l-a înfuriat pe primar.

Cum l-a scos Curtea de Conturi din sărite pe Nicolae Robu

„Am considerat că e bine să întrebăm ce rezoluţii s-au dat pe alte asocieri care există în România. Răspunsul Curţii de Conturi sună în felul următor: «Având în vedere că instituţia noastră nu deţine o situaţie a tuturor rezoluţiilor emise provind asocierile locale şi judeţene din ţară în vederea susţinerii sportului în perioada 2015 – 2016 vă recomandăm să consultaţi datele existente în ultimul raport anual privind gestionarea finanţelor publice la nivelul fiecărui judeţ în parte». Mie mi se pare că este un răspuns inadmisibil! Curtea de Conturi refuză să ne spună cum s-a pronunţat cu privire la alte asocieri. Eu am cerut să ni se spună cum au fost considerate de Curtea de Conturi asocierile administraţiilor publice locale altele în afara de Timişoara pe 2015 – 2016 şi răspunsul este noi nu avem această informaţie, o puteţi găsi în rapoartele locale pe 2014.


Asta este Curtea de Conturi a României. Este o bătaie de joc fără seamă şi eu cred că nimeni nu este mai presus de lege în ţara asta şi nu pot fi mai presus de lege nici funcţionarii Curţii de Conturi. Aceşti funcţionari nu îşi merită statutul de angajaţi ai unei instituţii atât de importante cum este Curtea de Conturi. O dezonorează pur şi simplu. Curtea de Conturi trebuie să fie o instituţie credibilă, deservită de oameni corecţi, competenţi, cinstiţi şi independenţi care să nu facă nici jocuri politice nici altele de altă natură, ori nu ştiu câţi din angajaţii Curţii de Conturi îndeplinesc aceste cerinţe şi câţi nu le îndeplinesc”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat ce face mai departe, primarul a răspuns tot cu un atac, de data aceasta la adresa juriştilor din primărie. „O să vedem ce fac juriştii, că am şi eu o problemă în interior cu un serviciu juridic despre care nici nu ştiu în ce măsură pot să vă spun că nu lucrează aşa cum ar trebui să lucreze. Sunt foarte nemulţumit, ştiţi bine, pentru că de vreo doi ani de zile am cerut plângeri penale şi faţă de acele auditoare (n.r care au declarat finanţarea sportului ilegală), nu s-a făcut nici acel lucru. De doi ani de zile cer diverse lucruri. Serviciul juridic din Primăria Timişoara prin care mulţi angajaţi îşi iau salariu să lucreze în interesul public nu onorează nici el această instituţie şi tot ce face este să obstrucţioneze proiectele pe care le avem numai cu avize negative pe orice, fără o justificare solidă a poziţiei negative”, a conchis primarul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.