Seară de jazz cu mult şarm şi aplauze sincere alături de Sebastian...

Seară de jazz cu mult şarm şi aplauze sincere alături de Sebastian Spanache Trio la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-140016720">
Sebastian Spanache Trio a susţinut un concert plin de şarm la Timişoara
Sebastian Spanache Trio a susţinut un concert plin de şarm la Timişoara

Duminică seara, melomanii timişoreni au avut parte de un nou episod muzical alături de Sebastian Spanache Trio, recitalul muzicienilor fiind unul care „a curs şnur“ pentru numeroşii spectatori care au făcut o binemeritată „baie de jazz“ La Căpiţe.

După cum era de aşteptat, muzicienii timişoreni au interpretat câteva compoziţii incluse pe albumele  „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”, dar spre bucuria urechilor celor prezenţi seara a inclus şi câteva incursiuni în următorul material discografic al artiştilor, iar aplauzele de la faţa locului au demonstrat încă o dată – dacă mai era nevoie – faptul că formaţia timişoreană are „priză“ la public. Cei trei muzicieni au reuşit să-şi vrăjească asistenţa cu o călătorie în diverse cotloane ale jazz-ului, din care nu au lipsit momentele de improvizaţie care au colorat evenimentul. Contrabasul lui Csaba Santa s-a îmbinat la fix cu elementele de percuţie izbutite ale lui Radu Pieloiu, iar pianul lui Sebastian Spanache a adăugat un plus de şarm serii. Dincolo de categorisiri stilistice, recitalurile timişorenilor care alcătuiesc această trupă reuşesc să „scoată“ spectatorul din cotidian, oferindu-le celor interesaţi o lume de poveste, îmbibată din plin cu artificii sonore de bun gust.

În urmă cu cinci ani, Sebastian Spanache Trio a lansat primul material discografic (producție proprie), „drumul“ lor fiind presărat de atunci cu concerte susţinute pe scenele unor mari festivaluri, precum Gărâna Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, Bucharest Jazz Festival şi multe altele. Timişorenii se bucură şi de susţinerea fanilor de peste hotare, având în vedere că până acum au fost invitaţi să susţină recitaluri în Germania, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia sau Serbia.

Foto: Bogdan Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.