Secretar de stat în Ministerul Tineretului, trimis la Timișoara pentru a rezolva...

Secretar de stat în Ministerul Tineretului, trimis la Timișoara pentru a rezolva problema Casei de Cultură a Studenților, care riscă să fie evacuată. La ce concluzie s-a ajuns

0
DISTRIBUIȚI

casa de cultura a studentilor

Casa de Cultură a Studenților din Timișoara este în continuare într-o stare critică. Vă reamintim că instituția riscă să fie evacuată din clădirea în care-și desfășoară activitatea de 60 de ani, de la 1 iulie. Asta pentru că Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat să mai plătească chiria uriașă de 18.000 lei lunar Episcopiei Romano-Catolice, deținătoarea imobilului. Clădirea a fost retrocedată în anul 2005.

Studenții amenință cu proteste

Vlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, ne-a declarat că, miercuri, Andrei Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, a venit în capitala Banatului în speranța că va rezolva problema.


Astfel, reprezentantul ministerului s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu, care a precizat că, în viitor, Casa de Cultură a Studenților s-ar putea muta fie în clădirea în care a funcționat cinematograful Studio sau în cea a cinematografului Timiș.

De asemenea, Andrei Popescu a purtat negocieri și cu Episcopia Romano-Catolică. „S-a stabilit ca miercurea viitoare să aibă loc o nouă întâlnire între secretarul de stat și reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice. Andrei Popescu a solicitat prețul de vânzare perceput pentru întreaga clădire și o propunere de chirie modică pentru imobil, în condițiile în care episcopia nu a investit nimic în modernizarea clădirii”, ne-a declarat Vlad Gârboni.

În cazul în care nu se ajunge la o soluție și Casa de Cultură a Studenților din Timișoara va trebui să evacueze clădirea fără să aibă unde să se mute, studenții voluntari au de gând să iasă în stradă. „Vom protesta mai voalat, prin organizarea de evenimente culturale în stradă, noul sediul al Casei de Cultură a Studenților”, a precizat Vlad Gârboni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.