Situație CRITICĂ la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara: unitatea medicală nu...

Situație CRITICĂ la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara: unitatea medicală nu are, din nou, bani să plătească furnizorii. Ce spune Casa de Sănătate Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se află într-o situație critică, pentru a doua oară în acest an. Unitatea medicală a ajuns să acumuleze din nou datorii către furnizori, din cauza sumelor prea mici primite de la Casa de Sănătate Timiș. Astfel, conducerea spitalului refuză să semneze actul adițional de prelungire a contractelor pentru luna iulie cu CJAS Timiș. Mai mult, reprezentanții unității medicale au de gând să ajungă și la comisia de mediere de la CNAS, în speranța că lucrurile se vor rezolva.

CJAS Timiș: pacienții nu vor beneficia de servicii medicale gratuite

„Nu dorim să semnăm actul adițional pentru că nu ni s-a suplimentat valoarea contractului pentru luna iunie și am rămas descoperiți pe această lună, așa că nu mai vrem să semnăm în continuare contractul.


Mergem în continuare cu actul medical, o să căutăm dreptate la București”, ne-a declarat Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit conducerii spitalului, în acest moment mai sunt bani doar pentru plata salariilor pe luna iunie a celor 340 de angajați, dar nu și pentru achitarea serviciilor medicale și a furnizorilor de utilități.

Pe de altă parte, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș transmite că Spitalul „Victor Babeș” este singurul din județ care nu a semnat actul adițional de furnizare de servicii medicale pentru luna iulie.

„Atragem atenția că nesemnarea actului adițional cu CJAS, conduce implicit la neplata serviciilor medicale efectuate începând cu data de 1 iulie 2016, iar asigurații nu vor avea acces gratuit la serviciile medicale oferite de acest furnizor. Mai precizăm că Spitalul Victor Babeș este singurul din județ care nu a consumat fondurile alocate de CJAS Timiș pentru lunile aprilie și mai. Astfel, în cele două luni, spitalul a rămas cu sume neutilizate de aproximativ 600.000 lei. Bugetul alocat de CJAS Timiș pentru luna iulie Spitalului Victor Babeș este de 1.547.350, 39 lei”, transmit reprezentanții instituției.

1 COMENTARIU

  1. Cum se face ca toti privatii au bani si spitalele au ramas fara? Oare ce interes are d-na presedinte de la cas timis ca sa inchida spitalul Babes? Ce a-ti facut stimata doamna cu banii spitalului? Unde i-ati dat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.