Spectacole de teatru emoționante susținute de copii cu implant cohlear și aparate...

Spectacole de teatru emoționante susținute de copii cu implant cohlear și aparate auditive, la Timișoara. Când au loc

0
DISTRIBUIȚI

spectacol teatru copii

Timișorenii sunt invitați să ia parte la două spectacole de teatru inedite. Asociația „Corabia Prieteniei” îi invită la „Întâmplările din pădurea fermecată” și „Acesta-s eu!”, spectacole care vor fi susținute de copii hipoacuzici purtători de implant cohlear și aparate auditive convenționale, alături de copii cu auz normal.

Cum au învățat copiii să joace în piesele de teatru

Prima piesă, „Întâmplările din pădurea fermecată”, are ca protagoniști opt copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, dintre care trei sunt hipoacuzici, un copil fiind purtător de proteze auditive clasice și doi de implant cohlear.


Cealaltă piesă, „Acesta-s eu!”, are ca protagoniști nouă copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, dintre care șapte sunt hipoacuzici purtători de implant cohlear.

Micuții au învățat să joace în cele două spectacole de teatru în cadrul a 15 întâlniri. Astfel, prin desen, jocuri de mișcare, tehnici de teatru și improvizație, copiii au avut posibilitatea „să-și exteriorizeze trăirile și emoțiile, să lucreze în echipă, să ȋnveţe să se coordoneze, să experimenteze o diversitate de moduri de a relaționa cu ceilalți, să-și utilizeze cunoștințele și să-și exprime creativitatea pentru a-și dezvolta gândirea euristică, să creeze personaje și să interpreteze scene. Pe baza jocurilor, exerciţiilor şi tehnicilor experimentate, piesele de teatru au prins contur şi formă. Vă așteptăm la aceste spectacole originale, pentru a-i vedea şi susţine pe copii şi a redescoperi farmecul copilăriei şi bucuria de a trăi”, spune Roxana Pătru, psiholog și coordonator al proiectului.

Cele două spectacole au loc luni, 20 iunie, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, între orele 17.30 și 20.00. Spectacolele fac parte din proiectul “Joc în culorile curcubeului – ateliere de terapie prin joc și dramaterapie” derulat de Asociația “Corabia Prieteniei” în primele șase luni ale acestui an, cu sprijinul „Fundației Pentru Comunitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.