Studenții de la Facultatea de Arte din Timișoara expun în Franța. Când...

Studenții de la Facultatea de Arte din Timișoara expun în Franța. Când vor avea loc evenimentele FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1738722216">
Cristian Sida
Cristian Sida

În perioada 10 iulie -15 octombrie se vor desfășura, în Franța, două expoziții și rezidențe ale artiștilor vizuali români și ale studenților Facultății de Arte din Timișoara și din capitală. Expozițiile vor avea loc la Gentioux, în regiunea Limousin din Franța (24 iulie) unde artistul vizual Cristian Sida este prezent de cinci ani în calitate de invitat și de coorganizator al rezidențelor artiștilor și studenților timișoreni, și Mericourt (Centre Culturel Max Pol Fouchet, 24 septembrie).

Prima expoziție se va derula că eveniment complementar în cadrul ”Aubusson, Cite Internaționale de la Tapisserie”, eveniment de marcă ce are loc în capitală tapiseriei mondiale, iar cea de-a două în regiunea Nord Pas de Calais, regiune în care artiștii timișoreni au fost deja prezenți în cadrul expoziției, Est-Ethique, desfășurată în decembrie 2012.

Expozițiile sunt organizate împreună cu Municipalitatea din Mericourt, Franța, și Richard Marcziniak, artist plastic, președinte al AIAP Palier, avându-le că și coorganizator pe artistul vizual Cristian Sida, cel care se ocupă de selecția grupului de artiști români, și nu în ultimul rând de organizarea rezidenței studenților de la Facultatea de Arte din Timișoara, secția Tapiserie, rezidență care se va desfășura în paralel cu expoziția din nordul Franței, începând cu data de 19 septembrie.

Artiști prezenți pe simezele franceze vor fi: Gheorghe Fikl, Dana Constantin, Marcel Bunea, Koteles Robert, Tajo, Cristian Sida, Romul Nutiu, Ștefan Călărășanu, Mihai Zgondoiu, Laurian Popa, Diana Serghiuta Popa, Dacian Andoni, Tiberiu Giucă, Călin Beloescu, Valentina Ștefănescu. Artiștii și studenții români au expus de asemenea și în anul 2014 în regiunea Limousin în cadrul proiectului ”Jaures, maudite soit la guerre!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.