Studenții timișoreni, specialiști în prepararea… cartofilor prăjiți cu ou. Cât de periculos...

Studenții timișoreni, specialiști în prepararea… cartofilor prăjiți cu ou. Cât de periculos este uleiul uzat aruncat la canalizare și cum poate fi colectat pentru sprijinirea unei persoane cu dizabilități

0
DISTRIBUIȚI
cartofi prajiti
Cartofii prăjiți, mâncarea preferată a studenților din Timișoara.

În cazul în care nu știați, cei mai buni cartofi prăjiți cu ochiuri pot fi mâncați, cu siguranță, în căminele studențești din Timișoara. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu realizat de actrița Ana Munteanu și voluntarii care se implică în campania „Borcanul cu ulei”. Astfel, an de an, bucătăriile de pe fiecare etaj al căminelor din Complexul Studențesc se transformă în punctul 0 al primelor experiențe culinare ale bobocilor, și nu numai. Și cum cartofii prăjiți fără ulei nu există, a fost realizată o colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara cu scopul strângerii a sute de litri de ulei și informării studenților cu privire la modul în care uleiul uzat trebuie colectat.

Uleiul uzat, colectat în scop caritabil la Timișoara

Astfel, inițiatorii campaniei „Borcanul cu ulei” intenționează să amplaseze câte un bidon de 60 de litri în fiecare bucătărie din căminele UVT, să lipească materiale informaționale și să organizeze întâlniri cu studenții.


Totul cu scopul de a transforma campusul universitar timișorean în primul campus din țară care colectează uleiul alimentar uzat.

Campania „Borcanul cu ulei” a fost inițiată anul trecut și deja au fost strânși aproximativ 500 litri de ulei alimentar uzat de la locuitorii orașului. Uleiul a fost predat unei firme colectoare în schimbul sumei de 500 lei, iar banii vor fi donați Grădiniței Waldorf pentru construcția unui corp nou de clădire. De asemenea, și uleiul strâns din campusul universitar va fi predat firmei colectoare, iar de data aceasta banii vor ajunge la o persoană cu dizabilități pentru care câteva sute de lei pot însemna o mare mână de ajutor.

„Am pornit acest proiect când am aflat că un litru de ulei uzat aruncat la canalizare poluează 1.000.000 de litri de apă. Am salvat până acum 500 de milioane de litri de apă – o picătură într-un ocean, dar un ocean pentru un oraș care acum face primii pași în lumea educației ecologice. Astăzi, la un an după demararea proiectului, avem lângă noi voluntari care ne susțin prin punctele fixe de colectare – unde am reușit să strângem peste 200 de litri de ulei, și restaurante locale care ne donează uleiul uzat lunar. Avem nevoie de contribuțiile voastre pentru a putea implementa un sistem eficient de colectare a uleiului din bucătăriile căminelor UVT”, spune Ana Munteanu.

Pentru materializarea proiectului este necesară, însă, suma de 10.000 lei, iar oamenii care doresc să facă o faptă bună mai au șapte zile pentru a dona. Mai multe informații despre proiect sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.