SUCCES pentru tinerii programatori din Timișoara la o competiție mondială. Pentru ce...

SUCCES pentru tinerii programatori din Timișoara la o competiție mondială. Pentru ce invenții au fost premiați românii la Coolest Projects Awards 2016

1
DISTRIBUIȚI

coder dojo_ro coolest projects

CoderDojo este o mișcare internațională creată la Dublin (Irlanda) în 2011 pentru a oferi sprijin copiilor interesați de programare. În ultimii trei ani, într-un eveniment care se dorește a deveni tradiție, tineri din toată lumea implicați în CoderDojo se reunesc acolo unde a început totul, la Dublin, pentru Coolest Projects Awards, o competiție globală de creativitate tehnică.

În acest an, evenimentul a reunit aproape 800 de proiecte dezvoltate de circa 1.200 de copii și tineri de 7 – 17 ani din peste 20 de țări, iar participanții din România au obținut rezultate notabile. Delegația nostră a inclus 45 de copii și 12 mentori de la CoderDojo Dumbrăvița, Giroc, Moșnita-Nouă (toate din Timiș), Oradea, Oradea @Cantemir, București Nord, Cluj-Napoca și de la patru dintre cele 9 dojo-uri din Timișoara: @ACi, @UVT, @FEAA și @Startup Hub.

Participanții români au fost declarați câștigători la două dintre cele șase categorii de concurs, au câștigat două premii speciale ale sponsorilor și au mai fost în patru cazuri finaliști.

Astfel, Adrian Garovăț (17 ani), Alexandru Pop (16 ani), Vlad Fara (16 ani) de la CoderDojo Timisoara @Startup Hub, au câștigat la categoria Evolution cu Neurosecurity, un proiect care utilizează rețele neuronale pentru detectarea persoanelor dintr-o zonă supravegheată video și managementul informațiilor generate în vederea asigurării siguranței acestora în situații de urgență.

De asemenea, Sebastian Maleș (15 ani), Fineas Silaghi (16), Emanuel Covaci (17), de la CoderDojo Timisoara @Startup Hub, au luat premiul de la categoria web cu SpartanTasks, un proiect care facilitează atragerea de sprijin din comunitate pentru rezolvarea unor sarcini.

Doua dintre proiectele dezvoltate de participanti din Romania au primit premii speciale ale sponsorilor.


Premiul „Best International Project”, oferit de DCF a fost primit de Teona Pop, 13 ani, de la CoderDojo Oradea @Cantemir, pentru un site interactiv care reflecta lumea imaginată într-o operă literară pentru adolescenți. Premiul „Best international Enterprise”, oferit de Dublin City University a fost primit de Teodor Tatu-Zevedei, Alexandra Neagu și Radu Salavat, 15 ani, de la CoderDojo București Nord, cu Warehouse 2.0, un proiect care trateaza un model de informatizare a unei magazii sau a unui depozit.

De asemenea, au fost finaliști Ștefan Juravle, 11 ani, de la CoderDojo Giroc, la categoria Scratch, cu un joc de ping-pong pe calculator; Laura Chirilă, 13 ani, de la CoderDojo Dumbrăvița, la categoria Hardware, pentru un robot comandat prin mișcarea mâinii libere în fața unui senzor Leap Motion; Teodor Tatu-Zevedei, Alexandra Neagu și Radu Salavat, CoderDojo Bucuresti Nord; Teona Pop, CoderDojo Oradea @Cantemir.

Participarea de anul acesta continuă creșterea față de anii anteriori, atât din perspectiva numărului de copii din România care au concurat, 45 față de 27 în 2015 și 12 în 2014, dar și al numărului premiilor câștigate: șase față de trei în 2015 și unul singur în 2014. Implementarea CoderDojo în România este susținută de Asociația Banat IT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.