Temperaturile ridicate au crescut numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță, în Timiș....

Temperaturile ridicate au crescut numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță, în Timiș. Ce ne recomandă medicii să facem în zilele caniculare

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Timișoreni, aveți mare grijă ce faceți în aceste zile caniculare. În cazul în care suferiți de afecțiuni cronice sau cardiace, mai bine rămâneți în casă pe timpul zilei. Potrivit meteorologilor, astăzi, la Timișoara s-au înregistrat 32 de grade Celsius, la umbră. „Astăzi nu au fost înregistrate persoane căzute în stradă, însă a crescut numărul solicitărilor”, ne-a declarat medicul Florin Crișan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timiș.

Ce ne recomandă medicii

De altfel, medicii timișoreni au mai multe recomandări pentru perioadele cu temperaturi ridicate și disconfort termic.


Astfel, este bine să evitați expunerea la soare în intervalul orar 11.00 – 18.00, să purtați îmbrăcăminte lejeră, în culori deschise, dar și ochelari de soare și pălărie.

De asemenea, este recomandat să consumați între 2 și 2,5 litri de apă, cât mai multe fructe și legume, să reduceți consumul de cafea și să evitați consumul de băuturi carbogazoase și alcoolul. În cazul unui disconfort termic prelungit (temperatură, dureri persistente), este mai bine să luați legătura cu medicul de familie. Recomandările sunt adresate întregii populații, însă sunt vizate mai ales persoanele vârstnice, bolnave cronic și copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.