Fostul șef al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara merge la închisoare. Vezi...

Fostul șef al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara merge la închisoare. Vezi cât va sta după gratii UPDATE Informație de ultimă oră în „dosarul Heaven”

1
DISTRIBUIȚI

nicusor miut

Sentinţă finală în dosarul Heaven în care DNA i-a trimis în judecată pe fostul director al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara, Nicușor Miuț, pentru abuz în serviciu în formă calificată alături de angajaţii muncipalităţii Petru Opra, Aurel Roşca Octavian, Valentin Marius Voicu şi Florin Chiriţescu. Chiriţescu a fost acuzat mărturie mincinoasă şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Aceştia au fost acuzaţi că au trucat licitaţia pentru baza sportivă unde se află clubul Heaven pentru a se asigura că va ajunge la firma omului de afaceri Dorin Epure la un preţ scăzut, ulterior contractul fiind prelungit fără licitaţie.


În plus, societatea a utilizat o suprafaţă, 12.168 mp, mult mai mare decât cea menţionată în contract, fără a achita chiria aferentă acestei suprafeţe. Prejudiciul adus Primăriei Timişoara stabilit de DNA este de 850.350 lei, echivalent a aproximativ 227.366 euro.

Nicușor Miuț a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 4 ani de închisoare, cu executare și interzicerea dreptul de a ocupa o funcție publică la 3 ani după punerea în libertate. Marius Voicu a primit 3 ani de închisoare cu executare. Petru Opra și Octavian Roșca au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, iar Florin Chirițescu 2 ani de închisoare cu suspendare.

În urma judecării apelului, Curtea de Apel Timişoara a decis, astăzi, să respingă apelurile inculpaților, astfel că aceștia rămân cu pedepsele dictate de Tribunalul Timiș.

UPDATE Nicușor Miuț s-a predat în această seară polițiștilor și urmează să fie dus pentru încarcerare la Penitenciarul Timișoara.

nicusor miut1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.