Timișoara MISERUPISTĂ la alegerile locale 2016. Vezi cu cât a scăzut prezența...

Timișoara MISERUPISTĂ la alegerile locale 2016. Vezi cu cât a scăzut prezența față de votul din 2012 în municipiu și în Timiș UPDATE 3 Unde a fost învins PSD-ul de un independent

2
DISTRIBUIȚI

alegeri locale 2016 vot generic sectie de votare (4)

Timișoara a tratat cu dezinteres alegerile locale din acest an, chiar dacă astăzi se decide cine va conduce destinele orașului și județului în următorii patru ani. Din totalul de 285.512 alegători înscriși pe listele de vot au fost să voteze 80.925 timișoreni, care reprezintă 28,34%, conform datelor oficiale ale Biroului Electoral Central. O diferență enormă față de 2012 când prezența în Timișoara la alegerile locale a fost de 38,92% adică au votat 113.643 alegători din cei 291.972 înscriși pe listele de vot. În cifre absolute, numărul votanților a fost mai mic cu 32.718 de votanți anul acesta față de 2012.

Și la nivel județean, interesul fața de alegerile locale a scăzut în 2016 față de 2012. Dacă acum patru ani au votat în tot Timișul 303.298 persoane din totalul de 622.142 înscriși de pe listele de vot, adică 48,75 %, anul acesta din cei 620.891 alegători au votat 253.306 votanți, adică 40,80 %.


Numărul celor care au fost la vot anul acesta în Timiș a fost mai mic cu 49.992 persoane. Practic, exceptând Timișoara, numărul celor care au venit la vot a scăzut cu 17.271 persoane.

Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli primele rezultate parțiale după numărătoarea paralelă făcută de partidele politice.

UPDATE 1 Conform propriei numărători paralele, PSD care a mizat pe Alger Ilaș a pierdut funcția de primar în orașul Buziaș, câștigător fiind candidatul PNL, Sorin Muntean. De asemenea, liberalii au câștigat la Traian Vuia și Banloc. PSD dă ca sigură câștigarea funcției de primar în Lugoj, Criciova, Nădrag,Chevereșu Mare și la Peciu Nou, unde PNL a mizat pe un candidat care a făcut pușcărie. PSD a mai câștigat fotoliile de primar la Săcălaz, Remetea Mare, Periam, Birda, Bârna și Saravale. Jimbolia a rămas cu primar PNL.

UPDATE 2 PSD a mai câștigat și primăriile de la Moravița, Tomnatic, Sânpetru Mare, Parța, Sacoșul Turcesc și Nițchidorf, dar a pierdut primăria Moșnița Nouă, unde Ioan Sorincău a fost învins de liberalul Florin Bucur.

UPDATE 3 Conform numărătorii paralele a PSD, formațiunea a pierdut în aproape toate localitățile în care nu avea deja primar din anul 2012. Pesediștii au câștigat primăriile din Jebel și Dumbrăvița, dar au pierdut la Teremia Mare, acolo unde cursa a fost câștigată de candidatul independent, care a obținut cu 50 de voturi mai mult decât candidatul PSD. PMP nu a primit deocamdată rezultatele numărătorii paralele. Nici UNPR nu deține alte rezultate în afară de cel de la Secaș, unde formațiunea și-a adjudecat un primar. PNL așteaptă o listă finală cu rezultatele numărătorii paralele, însă e important de precizat că procentul obținut de Nicolae Robu în cursa pentru Primăria Timișoara este cu mult mai mic decât cel avansat în presă, de 70%. Deocamdată la Biroul Electoral Județean nu au ajuns toate buletinele de vot, pentru întocmirea unei statistici legate de scrutin.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.