Timișoara, în topul național al celor mai mari dezvoltatori de spații de...

Timișoara, în topul național al celor mai mari dezvoltatori de spații de birouri, într-o piață dominată de investitori străini

0
DISTRIBUIȚI
Cu CBC, Timișoara este în topul național celor mai mari dezvoltatori de birouri ciity business centre
Cu CBC, Timișoara este în topul național celor mai mari dezvoltatori de birouri

Timișoara a ajuns în topul național celor mai mari dezvoltatori de birouri, fiind singurul oraș din afara Capitalei care are un reprezentant în topul celor mai mari 5 dezvoltatori imobiliari pe segmentul office.

Ovidiu Șandor este singurul antreprenor român din afara Capitalei aflat în topul celor mai mari 5 dezvoltatori activi pe segmentul office din România. Este vorba de proiectul City Business Centre (în parteneriat cu NEPI).

„Cu peste 500.000 mp de proiecte în diverse etape, Capitala dominând în ceea ce privește amplasamentul, piața de birouri din România se află într-un proces de dezvoltare accelerată, fiind unul dintre cele mai active segmente imobiliare la nivel local.


În ciuda unei prezențe masive a investitorilor străini, dezvoltatori sau fonduri de investiții, Timișoara este bine reprezentată în topul celor mai mari 5 dezvoltatori, prin investițiile realizate de antreprenorul local Ovidiu Șandor în Capitala Banatului, dar și în Cluj-Napoca”, arată Daniel Crainic, analist imobiliar.

Se poate face business sustenabil și în afara Bucureștiului, spun timișorenii. ”Noi am preferat să mizăm pe investiții locale, cu o dezvoltare etapizată. Proiectele noastre se află într-o fază finală, în special în Timișoara unde dezvoltarea City Business Centre a fost încheiată, iar clădirile sunt ocupate aproape în totalitate, însă piața imobiliară locală traversează în prezent un moment prielnic unor noi dezvoltări și de ce nu unei noi generații de proiecte”, declară antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor.

Conform Imobiliare.ro, prima poziție la nivel național este deținută de Globalworth, cu proiecte dezvoltate în București, ce se întind pe o suprafață de peste 120.000 mp și alți 149.000 mp în curs de dezvoltare. Portland Trust se situează pe locul secund în topul celor mai mari dezvoltatori de birouri, cu un stoc de 162.000 mp în Capitală.

Grupul suedez Skanska ocupă poziția a treia în acest top după ce au anunțat două mari noi proiecte ce vor însuma peste 100.000 mp, stocul efectiv al investitorului imobiliar depășind 150.000 mp. Pe poziția a patra, cu un portofoliu de 150.000 mp se află compania Genesis Development, deținută de dezvoltatorul bucureștean Liviu Tudor, iar clasamentul este încheiat de timișoreanul Ovidiu Șandor, cu 97.000 mp dezvoltați pe segmentul office.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.