Timișoreanul Vlad Cotuna a cucerit două medalii la Naționalele Olandei. Ce rezultate...

Timișoreanul Vlad Cotuna a cucerit două medalii la Naționalele Olandei. Ce rezultate au obținut gimnaștii români la Rotterdam

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook /
Vlad Cotuna (în centru), alături de colegii de la lotul național. Foto: Facebook / FR Gimnastică, Tanya Schoenmaker

Vlad Cotuna a încheiat weekend-ul cu două medalii, ambele de argint, în cadrul Campionatelor Naționale ale Olandei.


Gimnastul timișorean a obținut cele mai bune rezultate ale sale, în cadrul competiției, la paralele și la bară. Ceilalți componenți ai lotului României au reușit să urce de asemenea de patru ori pe podium la Rotterdam.

Cotuna (25 de ani, foto centru) a obținut nota 15.150 pentru locul 2 la paralele și 14.900 pentru argintul de la bară. La sol, timișoreanul s-a clasat pe 9 cu nota 13.850 iar la inele lupta a fost dură între sportivii români. Cu 14.200 Cotuna a fost al cincilea, în timp ce colegii Andrei Muntean (15.250) și Cristian Bățagă (14.600) au ocupat locurile 2 și 3 pe podium. Alte medalii au fost obținute de Andrei Groza, locul 3 la paralele și același Muntean, argint la sărituri.

Intitulată și Fantastic Gymnastics Nk 2016 competiția de pe ”Ahoy Arena” a reprezentat pentru unii sportivi o testare importantă înainte de Rio. Marian Drăgulescu, singurul gimnast român calificat sigur la JO, nu a participat din cauza unei ușoare accidentări. După rezultatul slab de la Test Event-ul din primăvară România mai are doar un singur loc nenominalizat pentru Jocurile Olimpice.

Pentru Cotuna și compania urmează Campionatul Național al României, programat în Polivalenta din Cluj, între 1 și 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.