Timișorence cochete, îmbrăcate în cămăși tradiționale, au participat la pedalarea „ia românească...

Timișorence cochete, îmbrăcate în cămăși tradiționale, au participat la pedalarea „ia românească pe bicicletă” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ia romaneasca pe bicicleta
Pedalarea „Ia românească pe bicicletă” a avut loc la Timișoara, astăzi.

Ziua Internațională a Iei a fost sărbătorită de „Verde pentru Biciclete” printr-o nouă pedalare cu totul specială, la Timișoara. De data aceasta, participanții au venit îmbrăcați în cămăși tradiționale, costume populare sau au avut câteva elemente tradiționale de vestimentație. Astfel, acțiunea de pedalare a avut și scopul de a readuce în discuție frumusețea portului românesc.

La pedalarea „Ia românească pe bicicletă” au participat sute de timișoreni, copii, bărbați îmbrăcați în cămăși tradiționale și femei îmbrăcate în ii, costume tradiționale, cu coronițe de flori în cap și buchete de flori în coșuri. Întâlnirea bicicliștilor a avut loc, astăzi, la ora 10.00, pe strada Circumvalațiunii. Înainte de plecare, organizatorii au pregătit o sumedie de premii pentru participanți. Astfel, a fost premiată cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină.

De asemenea, a fost premiată și cea mai veche ie. Cămașa tradițională a fost purtată de o tânără care a povestit că ia a fost realizată în anul 1922, într-un sat din județul Vâlcea.


De la ora 11.00, participanții au parcurs un traseu pe mai multe străzi din Timișoara, iar apoi au poposit în Parcul Poporului. Aici au avut loc ateliere dedicate tradițiilor românești, o expoziție de fotografii și o expoziție cu vânzare de produse tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.